Αυθεντική καρμπονάρα

καρμπο

Υλικά

-1/2 κιλό σπαγγέτι

- 2 κ.σ βούτυρο

- 250 γρ πανσέτα ψιλοκομμένη

-1 φλυτζάνι λευκό κρασί

- 250 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

-2 κρόκοι αυγών

-αλάτι

- μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

-Βράζουμε το ζυμαρικό ( al dente) σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε.

-Λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε την πανσέτα μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το λευκό κρασί .

-Σε ενα μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή παρμεζάνα.

- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο μπωλ κι ανακατεύουμε καλά.

- Ρίχνουμε στο μπωλ την πανσέτα και το υπόλοιπο τυρί. Ανακατεύουμε καλά.

- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Σχολιάστε

Top