Αυθεντική καρμπονάρα
Υλικά
-1/2 κιλό σπαγγέτι
- 2 κ.σ βούτυρο
- 250 γρ πανσέτα ψιλοκομμένη
-1 φλυτζάνι λευκό κρασί
- 250 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-2 κρόκοι αυγών
-αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
-Βράζουμε το ζυμαρικό ( al dente) σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε.
-Λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε την πανσέτα μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το λευκό κρασί .
-Σε ενα μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή παρμεζάνα.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο μπωλ κι ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε στο μπωλ την πανσέτα και το υπόλοιπο τυρί. Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.