Οικογενειακή Μαγειρική

Σταματήστε να βλέπετε τηλεόραση, απομακρυνθείτε από τις οθόνες κι ελάτε να μαγειρέψουμε! Σας προτείνουμε μια συνταγή για μπισκότα με πορτοκάλι. Είναι οικογενειακή, δηλαδή μπορείτε να την κάνετε με τα παιδιά σας.

300 γρ. αλεύρι, 18ο γρ. ζάχαρη, 150 γρ. βούτυρο, χυμός και ξύσμα ενός πορτοκαλιού, 1 φακελάκι μπέικιν, 2 κρόκοι αυγών.

Λιώσε το βούτυρο ( σε τηγάνι η σε φούρνο μικροκυμάτων ) και ανακάτεψέ το με την ζάχαρη μέσα σε μια λεκάνη. Πρόσθεσε τους κρόκους των αυγών, το ξύσμα και τον χυμό. Συνέχισε να χτυπάς μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Πρόσθεσε σιγά- σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Πασπάλισε αλεύρι σε μια λεία επιφάνεια και δούλεψε τη ζύμη μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή. Άφησε την να ξεκουραστεί για 2 ώρες καλυμμένη με ένα πανί. Στη συνέχεια, άνοιξε τη ζύμη με έναν πλάστη και κόψε σε μικρά κομμάτια σε σχήμα μπισκότου. Βάλε τα κομμάτια επάνω σε μια λαμαρίνα φούρνου ( προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά) φροντίζοντας να αφήσεις απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην ενωθούν κατά το ψήσιμο. Όταν ροδίσει η επιφάνεια, βγάλε τα μπισκότα από τον φούρνο.

Επίσης, σας προτείνουμε και αυτήν τη συνταγή για μηλοπιτάκια :

50 γρ. βούτυρο ,70 γρ. καστανή ζάχαρη 1 αυγό, 150 γρ. αλεύρι, 8 γρ. μαγιά 1 μήλο. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτύπα το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Πρόσθεσε το αυγό και συνέχισε να χτυπάς. Ανάμειξε το αλεύρι και την μαγιά με την κρέμα αφού τα κοσκινίσεις. Ξεφλούδισε το μήλο και κοψ” το σε κομμάτια. Ανακάτεψε το με το μείγμα, ρίξε το μείγμα σε φορμάκια και ψήσε τα για 25 λεπτά!!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης