«Ξενοδοχείο». Το αγαπημένο μου θεατρικό παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι που μου αρέσει να παίζω στο σχολείο μου είναι το ξενοδοχείο.

Παίζεται από 2 έως 4 άτομα, ανάλογα  με τους ρόλους που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Ο ένας παίκτης υποδύεται έναν Αλαμπουρνέζο πελάτη ξενοδοχείου, δηλαδή μπορεί να μιλάει όπως θέλει αρκεί αυτά που λέει να μην είναι κανονική γλώσσα (ελληνικά, αγγλικά, τουρκικά, αλβανικά κ.α.). Επίσης, υπάρχει ο ξενοδόχος  ο οποίος προσπαθεί να εξυπηρετήσει τον Αλαμπουρνέζο πελάτη (τον καλωσορίζει, του δίνει δωμάτιο, εισπράττει χρήματα κλπ.). Φανταστείτε τώρα πώς μπορεί να επικοινωνήσει ένας Έλληνας με έναν Αλαμπουρνέζο!!! Σίγουρα, η παντομίμα θα σας χρειαστεί.

Έπειτα, ο Αλαμπουρνέζος μπαίνει στο φανταστικό δωμάτιό του (πάλι χρησιμοποιεί την παντομίμα) και εκεί πρέπει να εντοπίσει ένα πρόβλημα π.χ. δεν δουλεύει ο κλιματισμός, δεν έχει μπαταρία το τηλεκοντρόλ, είναι σπασμένες οι σανίδες του κρεβατιού κλπ.

Μόλις εντοπίσει το πρόβλημα, πηγαίνει στον ξενοδόχο, του ζητάει στα αλαμπουρνέζικα να τον ακολουθήσει στο δωμάτιό του και προσπαθεί να του εξηγήσει το πρόβλημα που υπάρχει. Φυσικά, ο ξενοδόχος δεν καταλαβαίνει τα αλαμπουρνέζικα και προσπαθεί μόνο από την παντομίμα του πελάτη να καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα.  Αυτό είναι το πιο αστείο σημείο! Όταν το βρει, μπορεί να επισκευάσει τη βλάβη μόνος του ή με τη βοήθεια του ηλεκτρολόγου/καθαριστή κλπ.

Αμέσως μόλις τελειώσει ο πρώτος γύρος, αλλάζουν οι ρόλοι, δηλαδή ο Αλαμπουρνέζος θα γίνει ξενοδόχος κ.ο.κ.

Εύχομαι να το απολαύσετε όσο κι εμείς!

Κωνσταντίνος Μ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης