Για ορεκτικό: COXINHA (Βραζιλιάνικες κοτομπουκιές)

Της Ιωάννας Ζ.

Υλικά:

Για τη γέμιση:

600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, στήθος

1 καρότο

1 πιπεριά τσίλι (γλυκιά)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 σκ. Σκόρδο

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κλ. Δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

200 γρ. τυρί κρέμα

¼ ματς. Φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο & έξτρα για το σερβίρισμα

Για τη ζύμη:

500 γρ. νερό

50 γρ. βούτυρο

450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

200 γρ. πάνκο (ψίχουλα από λευκό Ιαπωνικό ψωμί χωρίς κόρα)

1 λ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα & έξτρα για το πλάσημο

Φέτες lime και BBQ σως για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

 Γέμιση:

  1.  Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά το νερό, τα φιλέτα, το καρότο και το σκόρδο και τα αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε 500 γρ. από το νερό της κατσαρόλας για τη ζύμη.
  3. Αφαιρούμε τα φιλέτα και τα ψιλοκόβουμε. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το καρότο και το ρίχνουμε στο μπολ.
  4. Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το τυρί κρέμα και τον φρέσκο κόλιανδρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την γέμιση στην άκρη μέχρι να την χρειαστούμε.

Ζύμη:

  1.  Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό που κρατήσαμε από τη γέμιση και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο και να πάρει μία βράση.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία και εύπλαστη ζύμη.
  3. Μόλις απορροφηθούν όλα τα υγρά από την κατσαρόλα, αφαιρούμε τη ζύμη, την μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας. Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα ζύμης και την πιέζουμε στην παλάμη μας ώστε να γίνει ένας δίσκος.
  5. Βάζουμε μία κουταλιά γέμιση στο κέντρο του δίσκου και με τα χέρια μας κολλάμε τις άκρες προς το κέντρο σχηματίζοντας ένα αχλάδι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  6. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι. Περνάμε τα «αχλάδια» ένα-ένα από τα αβγά και στη συνέχεια από το πάνκο. Τηγανίζουμε για ένα λεπτό μέχρι να ροδίσουν, αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουμε ζεστά με φέτες lime, φύλλα κόλιανδρου και BBQ σως.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης