Για γλυκό: Κορμός σοκολάτας

Της Νεφέλης Μπ.  Φωτογραφία της Σοφίας Μ.

Υλικά:

1. Βούτυρο

2.  Κακάο

3. Ζαχαρούχο γάλα

4. Μπισκότα Πτι-μπερ

5. Άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1.Φέρνετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα το περιχύνεται σε μια μικρή κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά.

2. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο και ανακατεύετε.

3. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από το μάτι σε ένα ξύλο και σπάτε τα μπισκότα σε κομματάκια .

4. Αφού έχετε σπάσει τα μπισκότα ανακατεύετε και τοποθετείτε το μίγμα πάνω  σε αντικολλητικό  χαρτί και το διπλώνετε έτσι ώστε να έχει κυλινδρικό σχήμα.

5. Τέλος το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να παγώσει και το σερβίρετε  κομμένο σε κομμάτια με άχνη ζάχαρη.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης