Συνέντευξη από τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα

Dimarxeio-Spartis

- Καλημέρα, κύριε Δήμαρχε!

- Καλή σου μέρα!

- Επιθυμώ να μου δώσετε μία συνέντευξη.

- Ευχαρίστως!

- Αρχικά, θα ήθελα να μου εξηγήσετε, πώς από την Αθήνα που ήσασταν Υπουργός, ήρθατε στη Σπάρτη, που είναι τόσο μικρή πόλη;

- Από πολλά χρόνια ήθελα να έρθω στη Σπάρτη. Μπορεί η Σπάρτη να είναι τόσο μικρή, όμως η ιστορία που έχει είναι ξακουστή! Προτιμώ να είμαι Δήμαρχος στη Σπάρτη, παρά να είμαι Υπουργός στην κυβέρνηση.

- Τι πρόκειται να κάνετε στην Σπάρτη για να γίνει καλύτερη;

- Θα ήθελα να φτιάξω ένα αεροδρόμιο, για να πάει μπροστά τεχνολογικά αυτός ο δήμος. Λόγω του αεροδρομίου θα μπορούν να ταξιδεύουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να επισκεφτούν την πόλη της Σπάρτης. Παράλληλα θα μπορούν να μεταφέρονται προϊόντα μεταξύ της Σπάρτης και άλλων πόλεων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Επίσης θα ήθελα να φτιάξω ποδηλατοδρόμους για να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τους ανθρώπους που κυκλοφορούν με το ποδήλατο. Ακόμα, θα ήθελα να πεζοδρομήσω τη λεωφόρο Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, για να μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν βόλτες μέσα στην πόλη. Τέλος, θα ήθελα να φτιάξω ένα ανοιχτό κέντρο εμπορίου. Οι άνθρωποι θα μπορούν να ψωνίζουν ό,τι θέλουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

- Ενδιαφέροντα ακούγονται τα σχέδιά σας. Επίσης, θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς λύνετε τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζετε εσείς και οι δημότες;

- Εγώ και οι συνεργάτες μου, δηλαδή οι Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων, προσπαθούμε καθημερινά να λύνουμε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Επίσης υπάρχει και το Γραφείο Δημότη, οπού μπορούν οι δημότες να απευθυνθούν για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

- Ωραία! Ένα άλλο θέμα που αντιμετωπίζει η Σπάρτη είναι τα προβλήματα στα σχολεία. Τι θα κάνετε με αυτά;

- Στα σχολεία έχω σκοπό να επισκευάσω τα προβλήματα στις τουαλέτες. Επίσης έχω σκοπό να φτιάξω γήπεδα διαφόρων αθλημάτων για να αθλούνται τα παιδιά. Θέλω τα παιδιά να γίνουν σωστοί αυριανοί πολίτες.

- Ακόμα, θέλω να μου λύσετε την απορία για τα Κ.Α.Π.Η.

- Προσπαθούμε καθημερινά να διοργανώνουμε περιπάτους και εκδρομές, παράλληλα με το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Θέλουμε να ψυχαγωγήσουμε τους ηλικιωμένους για να ευχαριστιούνται την κάθε ημέρα που ζουν. Δεν θέλουμε να τους παίρνει από κάτω που μεγαλώνουν.

- Έμαθα πως στη Σπάρτη έμεναν κάποιοι άστεγοι. Τι κάνατε με αυτούς;

- Τους φιλοξενήσαμε σε ξενοδοχεία και τους παρείχαμε στέγη και τροφή.

- Μάλιστα! Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Δήμαρχε, για τον χρόνο που αφιερώσατε στη συνέντευξη.

- Παρακαλώ!

- Αντίο σας!

- Αντίο σου!

 

Δώρα Πολίτη

Σχολιάστε

Top