«Στο συρτάρι της κουζίνας…………….»

lily-banse--YHSwy6uqvk-unsplash

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ

 Κοτόπιτα χωριάτικη από Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας 

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕΤΡΙΟ

3 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ

3 ΑΥΓΑ ΜΕΓΑΛΑ ΧΗΝΑΣ

½ ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ

½ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΓΑΛΑ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΚΟΤΑ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΕΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΝΤΑ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΖΑΓΟΡΙΤΙΚΟ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ

ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΦΥΛΛΑ ΣΕ ΤΑΨΙ

ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ

ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΡΟ

ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΣΤΟΥΣ 250◦

 

 

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΚΗ

                                                             Λαχανοντολμάδες από γιαγιά Μερσίνη. Από Πέργαμο Μικράς Ασίας.

Υλικά

1κιλό κυμά μοσχαρίσιο

2κρεμμύδια μεγαλα

2 δοντάκια σκόρδο

1 μεγαλο καρότο

2 φλυτζανάκια,του καφε ρύζι καλοπλυμμένο

Άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο κατα προτίμηση και ποσότητα

Αλάτι, πιπέρι και κατά προτίμηση λίγη πάπρικα ή καυτερό πιπέρι.

 

Εκτέλεση

Ζεματάμε το λάχανο κι αφού κρυώσει το χωρίζουμε σε μέτρια φύλλα για τύλιγμα

Έχουμε ζυμώσει τον κυμά με όλα τα υλικά και τα τυλίγουμε.

Αν θέλουμε βάζουμε στρώσεις με κομμάτια ψιλοκομμένα κρεμμύδι πράσο και καρότο

Στρώσεις και ντολμάδες

Ρίχνουμε λίγο νεράκι μέχρι να σκεπαστούν, αλάτι πιπέρι και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά.

Μετά, ετοιμάζουμε αυγολέμονο και τα περιχύνουμε.

 

Καλη επιτυχία!

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Δήλωση προσβασιμότητας
Top