Οφέλη από το τρέξιμο

images

Ενώ υπάρχει ενδεχόμενο τραυματισμού κατά την εκτέλεση της ασκησης (όπως υπάρχει σε οποιοδήποτε άθλημα), υπάρχουν πολλά οφέλη. Μερικά από αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν την πιθανή απώλεια βάρους, τη βελτίωση της καρδιαγγειακής και αναπνευστικής υγείας (μείωση του κινδύνου των καρδιαγγειακών και αναπνευστικών νοσημάτων), τη βελτίωση της καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης, τη μείωση της ολικής χοληστερόλης στο αίμα, την ενδυνάμωση των οστών (και πιθανή αύξηση οστικής πυκνότητας), την πιθανή ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και πιθανότητα βελτιωμένης αυτοεκτίμησης και συναισθηματικής κατάστασης. Το τρέξιμο μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να χάσει βάρος, αλλά και να παραμείνει η παραμονή στη μορφή και τη βελτίωση της σύστασης του σώματος. Επίσης αυξάνει το μεταβολισμό.

Διαφορετικές ταχύτητες και αποστάσεις είναι κατάλληλες για διαφορετικά επιμέρους επίπεδα υγείας και φυσικής κατάστασης. Για τους νέους δρομείς βέβαια, χρειάζεται χρόνος για να βελτιώσουν την σωματική τους κατάσταση. Το κλειδί είναι η συνέπεια και μια αργή αύξηση της ταχύτητας και της απόστασης.

Το τρέξιμο σαν άσκηση δεν είναι απαραίτητο να γίνεται σε εξωτερικό χώρο, μπορεί να γίνει και σε εσωτερικό χώρο χρησιμοποιώντας τους διαδρόμους γυμναστικής.

Σχολιάστε

Top