Ο Θυσαυρός της Βαγίας – κριτική βιβλίου

της Εμμανουέλας Ζώη ( Β΄Γυμνασίου)

Πριν από λίγες μέρες διάβασα το βιβλίο  «Ο θησαυρός της Βαγίας» το οποίο δανείστηκα από τη βιβλιοθήκη του σχολείου μου.

Το βιβλίο συγκαταλέγεται στην κατηγορία μυθιστορήματα για παιδιά και το έχει γράψει η εκπληκτική συγγραφέας Ζωρζ Σαρή.

Το βιβλίο αυτό έχει πλέον εκδοθεί και ως κόμικ οπότε εγώ επέλεξα να το διαβάσω με αυτό τον τρόπο.

Το βιβλίο αυτό διηγείται την απίθανη περιπέτεια μιας παρέας παιδιών η οποία πήγε για καλοκαιρινές διακοπές στην Αίγινα. Εκεί τους επισκέφτηκε μια φίλη τους απ τη Γαλλία η οποία δουλεύει ως βοηθός ενός ψυχίατρου και αποστολή της είναι να ανακαλύψει το νόημα πίσω από «τυχαίες» λέξεις που λέει ένας Γερμανός ασθενής της με αμνησία η οποία προκλήθηκε κατά τον Β”  Παγκόσμιο Πόλεμο όταν πάτησε μία νάρκη.

Λέξεις τις οποίες η παρέα των παιδιών και η φίλη τους προσπαθούν να ενώσουν ώστε να βγάλουν «μία άκρη».

Ώσπου επισκέπτονται ένα σπίτι στη Βαγία, όπου σε αυτή την οικογένεια έμενε ο Γερμανός Χανς στον πόλεμο.

Τότε η ανακάλυψη των κλεμμένων λιρών βάζει την παρέα σε ένα κυνήγι θησαυρού που κανείς δεν περιμένει.

Θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο των κλεμμένων λιρών όταν θα πρέπει να γυρίσουν πίσω στην εποχή της γερμανικής κατοχής;

Θα καταφέρουν τελικά να λύσουν το μυστήριο των σκόρπιων και τυχαίων λέξεων;

Ένα βιβλίο το οποίο θα λατρέψει όποιος αρέσκεται στην αγωνία, την περιπέτεια και το μυστήριο.

Εγώ προσωπικά το λάτρεψα διότι μου αρέσουν πολύ αυτού του είδους τα βιβλία -περιπέτειες μυστηρίου- και μου άρεσε ακόμα πιο πολύ στη μορφή κομικ με έγχρωμες υπέροχες εικόνες.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης