ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Μόλις ξύπνησα. Η ώρα είναι γύρω στις οκτώ μισή. Ξύπνησα πολύ νευριασμένος γιατί κάθε Πέμπτη έχω προπόνηση ποδοσφαίρου και επειδή είχα έναν τραυματισμό και κάθισα ήδη δυο μήνες εκτός, αυτή ήταν η δεύτερη εβδομάδα μετά τον τραυματισμό μου και είχα πολύ όρεξη να παίξω. Αλλά ο ιός μου χάλασε τα σχέδια. Το θετικό της υπόθεσης, βέβαια, είναι πως θα κάνουμε τηλεδιάσκεψη και αυτό με χαροποιεί και δεν είμαι τελείως χάλια.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Σήμερα σηκώθηκα πολύ νωρίς, δηλαδή γύρω στις επτά, επτά και δέκα. Σήμερα είμαι λίγο καλύτερα γιατί χθες είδα όλους τους φίλους μου έστω από την οθόνη του τηλεφώνου μου, τουλάχιστον τους είδα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σήμερα θα παίξουμε εγώ, η Ζωή, ο Ορέστης, η Αναστασία, αλλά και ο Νίκος όλοι  μαζί ένα βιντεοπαιχνίδι.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Σήμερα σηκώθηκα λίγο αργά σε σχέση με την ώρα που σηκώνομαι γενικότερα. Ευτυχώς η  μαμά μου είχε μια ιδέα για μια χειροτεχνία ώστε να έχουμε κάτι να κάνουμε και εμένα μου αρέσουν οι χειροτεχνίες, άρα θα είναι μια ευχάριστη μέρα. Επίσης, σήμερα η μαμά θα μου φτιάξει hamburger δηλαδή ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά.

                                                                                                             (Αντώνης Γ.)

20/3/20

Είμαι ο Ραφαήλ. Τα σχολεία έκλεισαν λόγω του κορονοϊού. Πάρα πολλοί άνθρωποι είναι άρρωστοι. Μου αρέσει που δεν έχουμε σχολείο.

25/3/20

Με πονάει το στομάχι μου. Είμαστε σε καραντίνα. Εδώ και μέρες δεν μπορώ να βγω έξω. Το απόγευμα πηγαίνω με τον μπαμπά μου στον στάβλο, στον Κίτσο. Ο Κίτσος είναι το άλογό μου. Έτσι, βγαίνω έξω για λίγο. Παρέλαση δεν κάναμε. Είμαστε όλοι μέσα. Η μαμά μου όμως πηγαίνει  στη δουλειά, γι’ αυτό εγώ είμαι στο χωριό.

28/3/20

Είμαι στις Σέρρες με τη μαμά μου. Από το πρωί βαριέμαι. Θέλω να βγω, αλλά δεν μπορώ.

 (Ραφαήλ  Κ.)

28 Μαρτίου 2020

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Σήμερα ξύπνησα πολύ θυμωμένη. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά και δεν είχε εμφανιστεί στη ζωή μας ο κορονοϊός, τώρα θα ταξιδεύαμε για την Αθήνα, οπότε φαντάστηκα πως και η σημερινή μέρα θα κατέληγε  βαρετή όπως και οι υπόλοιπες. Σηκώθηκα από το κρεβάτι, ντύθηκα, πλύθηκα και πήρα το πρωινό μου. Μετά έπαιξα ένα επιτραπέζιο με τη μαμά και τον μπαμπά μου κι αφού τελείωσε το παιχνίδι, έπαιξα λίγο με το κινητό μου. Αφού πέρασε λίγη ώρα, η μαμά είπε ότι το φαγητό είναι έτοιμο και καθίσαμε να φάμε. Όταν τελείωσα, πήγα στο δωμάτιό μου και, διαβάζοντας ένα βιβλίο, με πήρε ο ύπνος. Μόλις ξύπνησα, οι γονείς μου μου είπαν πως πρέπει να βγάλω βόλτα τον σκύλο μου, τη Μαλλού.  Έτσι, με τον μπαμπά την πήγαμε μια μικρή βόλτα. Όταν γυρίσαμε, έκανα κάποιες ασκήσεις και μετά έκατσα να δω μια ταινία με την οικογένειά μου. Αυτή η μέρα τελείωσε γρήγορα για μένα.

 

29 Μαρτίου 2020

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Σήμερα ξύπνησα λυπημένη σκεπτόμενη ότι είναι ακόμη μια μέρα καραντίνας. Ξύπνησα, ντύθηκα, πλύθηκα και πήρα το πρωινό μου, όπως κάθε μέρα. Έπειτα καθάρισα το δωμάτιό μου και μάζεψα κάποια πράγματα που δε μου χρειάζονται πια. Έτσι, πέρασε η ώρα και καθίσαμε με την οικογένειά μου να φάμε.  Αφού τελείωσα, έκανα κάποιες ασκήσεις που είχα από το σχολείο, μετά πήγαμε βόλτα εγώ, η μαμά και το σκυλί. Όταν γυρίσαμε, είχε νυχτώσει. Κάθισα στην τηλεόραση και είδα την αγαπημένη μου σειρά.  Αφού πέρασε λίγη ώρα, έφαγα κάτι για απογευματινό και ξάπλωσα να κοιμηθώ. Μία ακόμη μέρα καραντίνας τελείωσε αρκετά γρήγορα.

 

30 Μαρτίου 2020

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Σήμερα ξύπνησα, ντύθηκα, πλύθηκα και πήρα το πρωινό μου βλέποντας τηλεόραση. Μετά βγήκα με τη μαμά μου την καθημερινή μας βόλτα με τον σκύλο. Όταν γυρίσαμε, η μαμά μαγείρεψε κι εγώ διάβασα το αγαπημένο μου βιβλίο, «Το ευχόδεντρο» για να περάσει λίγο η ώρα.  Αφού τελείωσα το φαγητό μου, κάθισα στο κρεβάτι και είδα ένα πολύ ωραίο DVD.  Όταν ήρθε το απόγευμα, πρότεινα στη μαμά μου να φτιάξουμε ένα γλυκό με τη σκέψη ότι θα περάσει η ώρα, αλλά θα έχω κι ένα ωραίο γλυκό να φάω. Όταν ήταν έτοιμο το γλυκό, το δοκίμασα και ήταν τέλειο. Πιο μετά πήρα ένα απογευματινό  φαγητό και κάθισα στην τηλεόραση να δω μια ωραία ταινία, ώσπου  με πήρε ο ύπνος. Και κάπως έτσι τελείωσε άλλη μια μέρα καραντίνας.

 (Ευαγγελία Μ.)

Αγαπητό μου ημερολόγιο,                                                             

Στις 29 Μαρτίου δεν ήξερα με τι να ασχοληθώ. Το πρωί προσπάθησα να κάνω παζλ αλλά έλειπαν  κομμάτια. Κατά  το μεσημέρι είπα να ζωγραφίσω αλλά ήταν χαμένες οι ξυλομπογιές. Το απόγευμα απασχολήθηκα με το κινητό.

Στις 30 Μαρτίου μετά το πρωινό θα έβλεπα μια ταινία, αλλά την ξέχασα…και τελικά είδα μια σειρά η οποία τελείωσε επειδή είδα όλα τα επεισόδια.

Σήμερα (31 Μαρτίου ) το πρωί απασχολήθηκα με το κινητό.  Τώρα σκέφτομαι να κάνω κάποια κουίζ αλλά προτιμώ καλύτερα να διαβάσω. Αυτές τις μέρες περνάω αρκετά βαρετά, δεν ξέρω τι να κάνω. Τώρα σε κλείνω, αγαπητό μου ημερολόγιο , γιατί θα συνεχίσω με τα μαθήματά μου. Τα λέμε!

(Δήμητρα Ν.)

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης