MONTY PYTHON της Νικολέτας Γκατσονίδου

images

Οι Monty Python είναι ένα κωμικό και σουρεαλιστικό θεατρικό γκρουπ από την Αγγλία. Αρχικά μέλη αυτής της ομάδας ήταν : ο Graham Chapman (εκλιπών), ο John Cleese, o Eric Idle, o Terry Jones, o Terry Gilliam (αμερικανός σκιτσογράφος αλλά και ηθοποιός των Monty Python) κι ο Michael Palin. Η επίσημη καριέρα τους ξεκίνησε το 1969, όταν ξεκίνησαν το δικό τους σόου Monty Python’s Flying Circus στο τηλεοπτικό κανάλι BBC. Έπειτα προχώρησαν στη δημιουργία ταινιών από το 1971 (And Now for Something Completely Different) έως το 1983 (Monty Python’s Meaning of Life).

 

images

Όμως η καριέρα τους κι η φήμη τους εκτοξεύτηκαν με τις ταινίες: Monty Python and The Holy Grail (1975) (Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης) και Monty Python’s Life of Brian (1979) ( Ένας προφήτης, μα τι προφήτης). Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, ακολούθησαν κι άλλες ταινίες και reunions (με πιο πρόσφατο το 2014) έπειτα από τη διάλυση της ομάδας το 1989, χρονιάς θανάτου του Graham Chapman. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα έργα τους ήταν γραμμένα και παιγμένα από τους ίδιους -και βέβαια κι από άλλους ηθοποιούς.

LIBRARY IMAGE OF MONTY PYTHON

Τα σκετσάκια και οι ταινίες τους υπήρξαν μοναδικά κι ιδιότυπα και το χιούμορ τους ευφυέστατο και καυστικό απευθυνόμενο σε όσους δεν ικανοποιούνται και δεν κατανοούν μόνο ωμά αστεία. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι σουρεαλιστικοί και με αρκετή δόση αγγλικού χιούμορ, Monty Python είναι διαχρονικοί κι άξιοι εκτίμησης και υπόσχονται αρκετούς πονόκοιλους από τα γέλια. Σας συνιστώ να τους παρακολουθήσετε!

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΓΚΑΤΣΟΝΙΔΟΥ ΜΑΘΗΤΡΙΑ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

2 Responses to MONTY PYTHON της Νικολέτας Γκατσονίδου

  1. Ο/Η marilena λέει:

    SYNXARITIRIA POLI ORAIO ARURO!!!!!!!

Σχολιάστε

Top