Μαθητική Πένα - 1ο Τεύχος - ΓΕΛ Τυρνάβου

bookreading (1)

«Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» της Harper Lee

Ζιώγα Εύη, Α2 Το βιβλίο «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» της Harper Lee εκδόθηκε το 1960 και αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρισμένα βιβλία της σύγχρονης λογοτεχνίας. Η συγγραφέας με τον δικό της μοναδικό τρόπο στέλνει ….

det_30

Ο ρατσισμός και τα στερεότυπα είναι ο πολιτισμός των «στενόμυαλων»!

Καθώς διασχίζουμε τον 21⁰ αιώνα, γινόμαστε θεατές γεγονότων κοσμοϊστορικών και αλλαγών σημαντικών. Ωστόσο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας οπισθοδρομεί συντηρώντας ή ενισχύοντας φαινόμενα, όπως αυτό του ρατσισμού και αυτό των στερεοτύπων τα οποία δεν ….

images

Σταυρόλεξο – Αθλητισμός

Αθλητισμός Across 2. Εβρίτισα Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο, από το Νεοχώρι Ορεστιάδας, αποκαλούμενη ως «τίγρης της Θράκης» 9. ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στην Ολυμπιάδα του σύδνεϋ το 2000 10. Απο το ….

διατροφη

Τρόπος ζωής: Πώς επηρεάζει την υγεία μας;

Τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η διαρκής εξέλιξη της ιατρικής φέρνει στο προσκήνιο καινούρια δεδομένα όσον αφορά στον τρόπο ζωής, στις εθιστικές ουσίες και στο πώς αυτές επηρεάζουν τον άνθρωπο. Ωστόσο,  αν ….

stampota1

Μια ξεχασμένη τέχνη από το ιστορικό παρελθόν του Τυρνάβου

      Ο Τύρναβος ή «Τούρναβος», όπως παλαιότερα και κυρίως κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας ονομαζόταν η πόλη, είναι σήμερα ευρέως γνωστός για τα προϊόντα τα οποία παράγει και ιδίως για το κρασί, το ούζο και ….

20191229_035206 (2)

Εσύ έχεις ανασφάλειες;

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι τέλειος για να εμπνεύσει τον κόσμο γύρω του. Συχνό φαινόμενο που παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της μεταβατικής αυτής περιόδου που ονομάζουμε εφηβεία, είναι ότι μεγάλο μέρος των νέων έρχονται αντιμέτωποι ….

μητροπολ1teliko6

Συνέντευξη από τον Μητροπολίτη ΛΑΡΙΣΗΣ & ΤΥΡΝΑΒΟΥ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ

(23/12/2019) Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος φιλοξενείται στις σελίδες του περιοδικού μας «Μαθητική Πένα» του ΓΕΛ Τυρνάβου  και παραχωρεί συνέντευξη   στους μαθητές Μακαγιό Γεώργιο και Κουγιαγκά Γεώργιο. ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια η γνώμη σας για ….

ζαχαρη

Ζάχαρη – η «γλυκιά» απειλή

Στη σύγχρονη εποχή η ζάχαρη κατακλύζει τη διατροφή μας.Βρίσκεται σε οποιοδήποτε συστατικό ή φαγητό που επιλέγουμε να καταναλώσουμε, άλλοτε σε μικρότερη και άλλοτε σε μεγαλύτερη ποσότητα. Χρησιμοποιείται όχι  μόνο ως γλυκό αλλά και ως πρόσθετο ….

tainia

«Ο δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται»

Τη Δευτέρα  23 -12 2019 είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο Δημοτικό θέατρο την ταινία «Ο δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται». Είναι μια ταινία του Daniel Losset που ουσιαστικά εστιάζει στη βιογραφία του ….