Μαθητική Πένα 2ο τεύχος- ΓΕΛ Τυρνάβου

μουσειο 3

Μουσείο ανθρώπινου σώματος

Στις 20 Δεκεμβρίου 2019, οι μαθητές της  Α” Λυκείου επισκεφτήκαμε με το σχολείο μας στο πλαίσιο της σχολικής εκδρομής μας το μουσείο ανθρώπινου σώματος που βρίσκεται στο Ωραιόκαστρο.   Μιλήσαμε για τα κύτταρα, για το ….

images

Σταυρόλεξο -Αθλητισμός

Αυτός που συμμετέχει σε ομαδικό άθλημα. Οι  ………… Αγώνες είναι αθλητική διοργάνωση πολλών αγωνισμάτων που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Ο ……… επιβλέπει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και έχει την πλήρη εξουσία εφαρμογής των Κανόνων του Παιχνιδιού. Μία ……. ποδοσφαίρου αποτελείται από 11 παίκτες. Ένα ….

εμπιστοσύνη

Χτίζοντας μια σχέση…

Εμπιστοσύνη. Μια έννοια τόσο δυνατή αλλά και εύθραυστη συγχρόνως. Η εμπιστοσύνη είναι το θεμελιώδες συστατικό μιας σχέσης, η στέρεή της βάση. Πού όμως τη συναντούμε πραγματικά; Ποιο είναι το μυστικό για μια επιτυχημένη σχέση και ….

ygieines_trofes

Συμπληρώματα διατροφής: Τα χρειαζόμαστε;

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι υποκατάστατα μιας ισορροπημένης υγιεινής δίαιτας. Μία δίαιτα που περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, επαρκή πρωτεΐνη και υγιεινά λιπαρά θα πρέπει φυσιολογικά να παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που ….

20200120_195047 (2)

Με τις πενιές του Γιάννη Τζουανόπουλου

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου «ΜΑΞΙΜ» μια μουσική παράσταση στην οποία συμμετείχε πληθώρα παιδιών (και μαθητές του σχολείου μας) και ενηλίκων της Φιλαρμονικής σχολής και του πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου, αλλά και ….

δημοκρατία

Είμαστε άξιοι της δημοκρατίας;

Διαχρονικά ο άνθρωπος μάχεται για τα δικαιώματά του, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Στην Ελλάδα, το έτος 1828 χαρακτηρίζεται καθοριστικό, αφού για πρώτη φορά εκλέγεται κυβερνήτης από τον λαό. Ανά τα χρόνια ωστόσο, πολλοί ήταν ….

εργ1

Η παραβίαση της παιδικής ηλικίας

Κάθε τρία δευτερόλεπτα σε κάποιο σημείο του πλανήτη πεθαίνει ένα παιδί εξαιτίας των αντίξοων συνθηκών εργασίας, ενώ ένα στα έξι εργαζόμενα παιδιά τραυματίζεται ή σκοτώνεται σε εργατικό ατύχημα. Το κουδούνι του σχολείου δεν χτύπησε για ….

αθλ1

Υγιεινές τροφές για (πρωτ)αθλητές!

  Η ενασχόληση με τον αθλητισμό δε θεωρείται εύκολη διαδικασία. Το άτομο που λαμβάνει την απόφαση να ασχοληθεί με τον αθλητισμό πρέπει να έχει κατά νου ότι η επιτυχία σε αυτόν τον τομέα εξαρτάται από ….

10

Κατακτώντας το αύριο…

«Πάντα προσπάθεια. Πάντα αποτυχία. Δεν πειράζει. Προσπάθησε ξανά. Απότυχε ξανά. Απότυχε καλύτερα». Αυτά ήταν τα λόγια του Σάμουελ Μπέκετ, ενός Ιρλανδού συγγραφέα, ο οποίος βραβεύτηκε με Νόμπελ το 1969. Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνουν όλα ….