5ο Τεύχος Δεκέμβριος 2021

b_01_01

Η κατάρα του ανθρώπου

Εικόνα: Καίτη Στεφανίδου, από τη σειρά Πορεία Εντός 1992-98), ακρυλικό σε καμβά Γράφει η  Ελίσα Φεϊζούλλα, Αχ … ο τερατώδης άνθρωπος που βρίσκει διαφορές γεμάτες μίσος σε χρώμα δέρματος, φυλή ή θρησκεία γιατί να έχει μια ….

humannnr1546865386-748x498

Ματωμένο 2021

  Γράφει η Έλενα Σαπουνά Το 2021 ήταν μια χρονιά γεμάτη αίμα και κλάματα κακοποιημένων και νεκρών γυναικών. Έχουν καταγραφεί 17 γυναικοκτονίες και 200 βιασμοί στο διάστημα ενός χρόνου, ένας εξωφρενικά μεγάλος αριθμός για μια ….

wwwf.width-768

Η γυναίκα…

Γράφει η Ευαγγελία Τεγούση Ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία ήταν σημαντικός και απαιτητικός. Ακόμη και στις σημερινές συγκυρίες η γυναίκα καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με ποικίλα προβλήματα που οφείλει να αντιμετωπίσει. Πολλές φορές μάλιστα «πολεμάει» ….

ημέρα-μνήμης

27 Ιανουαρίου, Ημέρα μνήμης…

77 χρόνια συμπληρώθηκαν  φέτος από τις 27 Ιανουαρίου 1945, όταν ο σοβιετικός Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου στην Πολωνία. Το στρατόπεδο αποτέλεσε το απόλυτο σύμβολο του Ολοκαυτώματος και η ημερομηνία αυτή ….

unnamed

Ολοκαύτωμα

    Φαρδέλα Βασιλική, Τεγούση Ευαγγελία, Μπουμπουράκας Γιώργος Οι λέξεις είναι κρυμμένες στο πλέγμα γραμμάτων. Βρείτε τις όσο πιο γρήγορα μπορείτε… Η Σ Φ Ο Α Ο Υ Σ Β Ι Τ Σ Σ Κ Λ Λ ….

Pythagoras

Ο Πυθαγόρας και το Πυθαγόρειο θεώρημα

Φαρδέλα Βασιλική ο Πυθαγόρας και το έργο του Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος (580 π.Χ. – Μεταπόντιο, 496 π.Χ.) ήταν σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός της μουσικής. Είναι ο κατεξοχήν θεμελιωτής των ελληνικών μαθηματικών ….

ekfraste-sinaisthimata-mplokarete

Ποιος είσαι;

Βασιλική Μπαλιάφα Ένα ερώτημα  δύο απλών λέξεων! Λοιπόν … ποιος/ ποια είσαι; Μερικοί στην προσπάθειά τους να απαντήσουν ίσως πουν το όνομα και το επίθετό τους, την ηλικία και το επάγγελμά τους. Ίσως ένα τραγούδι. ….

cache_1500x3000_Analog_medium_583012_212681_1892018

Χουλιγκανισμός: Το επικίνδυνο αυτό φαινόμενο

Ελίσα Φεϊζούλλα,  Α3  Μία μεγάλη πληγή για τον σύγχρονο αθλητισμό και κυρίως για αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αποτελούν τα φαινόμενα βίας και φανατισμού στα γήπεδα. Ο χουλιγκανισμός ξεκίνησε στη Βρετανία  και εξαπλώθηκε ….

αρχείο λήψης

Τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου ή η ζωή χωρίς αυτά

Γράφει η Βασιλική Μπαλιάφα       Το 1789 πραγματοποιήθηκε η πρώτη επανάσταση η οποία προώθησε τα ανθρώπινα δικαιώματα, η γαλλική επανάσταση. Από τότε διεθνείς οργανισμοί δημιουργούνται, όπως η ΕΕ (Ευρωπαϊκή Ένωση) ή ο ΟΗΕ (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών) ….