Έρχεται η 1η Οικονομική Ολυμπιάδα!

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου της Ελλάδας και του εξωτερικού και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται κάθε χρόνο στην Τσεχία και τη Σλοβακία, ενώ φέτος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες.

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώνεται για πρώτη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021 από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας. Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος και για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ το βίντεο: Ενημερωτική παρουσίαση της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης