Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Η εγγραφή των μαθητών/μαθητριών Δημοτικών γίνεται μέσω Διαδικτύου από τον κηδεμόνα τους. Για την εγγραφή απαιτείται η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο καθώς και ο κηδεμόνας να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).

Η εγγραφή των μαθητών/μαθητριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο γίνεται μέσω του ιστοτόπου https://register.sch.gr/students/ 

Ο κηδεμόνας του μαθητή θα πρέπει να πατήσει το κουμπί «Ας ξεκινήσουμε» που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας για να μεταβεί στην φόρμα εγγραφής.

Όλα τα πεδία με * θα πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά.

Αρχικά γράφετε το όνομα και το επίθετο του παιδιού σας.

Για τη συμπλήρωση της Ημερομηνίας γέννησης επιλέξτε το ημερολόγιο δεξιά και μετά συμπληρώστε τη χρονολογία, το μήνα  και την ημέρα γέννησης, από το ημερολόγιο που θα εμφανιστεί.
Για την εμφάνιση του Σχολείου φοίτησης αρκεί να πληκτρολογήστε μερικά γράμματα του ονόματος: 165ο Δημοτικό Αθηνών και θα εμφανιστεί το σχολείο.

Μετά την επιλογή σχολείου θα πρέπει να επιλέξετε την Τάξη φοίτησης, επιλέγοντας από την λίστα που θα εμφανιστεί. π.χ. Τάξη: Α και Τμήμα: 1
Στη συνέχεια συμπληρώστε τον Αριθμό Μητρώου (συμπληρώνεται υποχρεωτικά) που έχει ο μαθητής/μαθήτρια στο σχολείο του.

Τα πεδία Email κηδεμόνα * και Κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα * είναι απαραίτητα και χρησιμοποιούνται για τυχόν ανάκτηση του κωδικού του email.

Στην συνέχεια θα πρέπει να ορίσετε τον Κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό που θα δημιουργηθεί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το όνομα χρήστη (username) δημιουργείται αυτόματα και θα εμφανιστεί στην επόμενη οθόνη μετά την δημιουργία του λογαριασμού.

Για τον καθορισμό κωδικού πρόσβασης θα πρέπει να τηρούνται οι παρακάτω κανόνες:
μήκος από 7 έως 16 χαρακτήρες
μικροί λατινικοί χαρακτήρες
τουλάχιστον ένας κεφαλαίος λατινικός χαρακτήρας ή αριθμός
τουλάχιστον ένα από τα σύμβολα ! @ $ -

Στο τέλος αφού διαβάσετε τους Όρους χρήσης και τη Δήλωση εχεμύθειας θα πρέπει να τσεκάρετε το κουτάκι και να πατήσετε Υποβολή της φόρμας.

Εγγραφή μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από γονείς

Σχολιάστε