Αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ του σχολείου μας και του 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων

Σήμερα 23/5/22,  κατά τη διάρκεια της 3ης και 4ης ώρας του ωρολογίου προγράμματος, διεξήχθη αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ του σχολείου μας και του 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, με το οποίο και  συστεγαζόμαστε.

Το παιχνίδι εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων  που υλοποιούνται και σκοπό έχουν  τη καταπολέμηση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Όπως είναι γνωστό από τη διεθνή αλλά και την ελληνική βιβλιογραφία που αφορά σε θέματα σχολικού εκφοβισμού και σχολικής βίας, η φοίτηση μαθητών σε σχολεία τα οποία συστεγάζονται είναι επιβαρυντικός παράγοντας για την εμφάνιση των παραπάνω φαινομένων.

Απαιτούνται άρα δράσεις οι οποίες θα αμβλύνουν τις όποιες διαφορές και αντιθέσεις μεταξύ των μαθητών των σχολείων και θα οδηγήσουν σε μια αρμονική συνύπαρξη και κατάκτηση των κοινών εκπαιδευτικών στόχων.

Οι μαθητές, πριν την έναρξη τού αγώνα, ενημερώθηκαν για τα παραπάνω και κλήθηκαν με τη συμπεριφορά τους, να περάσουν ένα μήνυμα στους θεατές- συμμαθητές τους, οι οποίοι παρακολούθησαν το παιχνίδι.

Όλοι οι αθλητές, (μαθητές και μαθήτριες), ανταποκρίθηκαν με το καλύτερο τρόπο στους στόχους ,οι οποίοι είχαν τεθεί, με αποτέλεσμα να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι το οποίο ευχαριστήθηκαν όλοι, συμμετέχοντες και μη.

Στο τέλος του παιχνιδιού οι αθλητές αντάλλαξαν ευχές και συγχαρητήρια, ενώ από όλους ζητήθηκε, δράσεις  μεταξύ των δύο σχολείων σαν και τη σημερινή, να έχουν συνέχεια και σε άλλα αθλήματα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το 1ο Γυμνάσιο επικράτησε με σκόρ 42-36, ενώ το παιχνίδι έλαβε μέρος υπό την εποπτεία και ευθύνη των καθηγητών Φυσικής Αγωγής των δύο σχολείων, Κούκης Αγγελικής

και Κοτσόβολη Νίκωνα.

Για μια ακόμη φορά πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης