Πού κρύβεται η Άνοιξη;

ΑΠΟ: Νόνικα Στάμου - Μαρ• 27•19

20190327_090445          Η άνοιξη μπήκε επιτέλους και οι μικροί μας φίλοι ξεχύθηκαν στον ανθισμένο κήπο του σχολείου. Έτρεξαν, μύρισαν, άγγιξαν και παρατήρησαν τις αλλαγές στη φύση. Οι απορίες τους πολλές, μα πάνω απ΄όλα οι απαντήσεις τους στην ερώτηση: «-Που είδατε την άνοιξη;», είναι απολαυστικές. Αξίζει να τις διαβάσετε.

Μ.: – Στα πουλιά που πετάνε κελαηδώντας και ψάχνουν για τροφή.

Οδ.: -Στον ήλιο που φωτίζει πολύ δυνατά, με τις ακτίνες του που μας τυφλώνουν. Μας ξεραίνουν το δέρμα. Γι΄ αυτό πρέπει να βάζουμε κρέμα αντηλιακή.

Ν.: -Στις παπαρούνες, στη λεβάντα, στα χαμομηλάκια και στις μαργαρίτες που τώρα έχουν μεγαλώσει και έχουν βγάλει λουλούδια. Και στα δέντρα. Το φθινόπωρο είχαν ξεραθεί τα φύλλα τους και ήταν γυμνά. Τώρα έχουν φύλλα πολλά.

Αρ.: – Στα χελιδόνια. Το φθινόπωρο δεν υπήρχαν γιατί ήταν σε άλλες χώρες, ζεστές. Τώρα ήρθαν σε μας για να φτιάξουν τις φωλιές τους.

Μ.: -Στον ουρανό. Έφυγαν τα σύννεφα και καθάρισε ο ουρανός.

Αγγ.: – Στον αέρα. Κάτι περίεργο νιώθω στην ατμόσφαιρα.

Φ.: -Στα μυρμήγκια. Άνοιξαν τις πόρτες από τις φωλιές τους για να βάλουν μέσα τα σποράκια.

Στ.: – Στις δροσοσταλίδες. Οι μέλισσες πάνε στα λουλούδια για να πλύνουν το πρόσωπό τους από τις δροσοσταλίδες(!) Γι΄αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην τις πειράζουμε.

(επιμέλεια: Βάσω Δραγάζη)

Σχολιάστε

Top