«Ώρα να μιλήσεις»

Ένα Πρόγραμμα που υλοποιείται από την Ένωση κυριών Δράμας.

Στις 6 Μαΐου τμήμα μαθητών της Γ Λυκείου, αποτελούμενο κυρίως από τα παιδιά που συμμετείχαν στο εξαιρετικό βίντεο «Be a Survivor not a Victim» επισκέφτηκαν το Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας της Ένωσης Κυριών Δράμας όπου υλοποιείται το Πρόγραμμα «Ώρα να μιλήσεις» με θέμα την έμφυλη βία.

Στην συνάντησή,  με την παρουσία της κας Χατζηφωτίου,  συζητήθηκαν και διευκρινίστηκαν οι ήδη υπάρχουσες μορφές έμφυλης βίας, το φαινόμενο των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα και οι διαφορετικές μορφές διακρίσεων που συναντώνται ακόμη και σήμερα με βάση το έθνος, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τον σεξουαλικό προσανατολισμό κτλ. Ακόμη, έγινε αναφορά στις νέες μορφές βίας στο διαδίκτυο, ένα θέμα που έρχεται με ιδιαίτερη δυναμική και απασχολεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια όλους και όλες μας.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν επίσης για τη νέα ιστοσελίδα https://timetotalk.gr/  που περιλαμβάνει το νέο  διαδικτυακό παιχνίδι ‘’Change the plot. Be a gender hero’’!  με 18 διαφορετικά σενάρια έμφυλης βίας, 4 πιθανές απαντήσεις για το καθένα, που μπορεί ο καθένας να παίξει αλλά και να αποτελέσει πεδίο συζήτησης και προβληματισμού και στη σχολική τάξη.

IMG-160f3bc491fcc07973387a718e9741d6-V

Επίσης, η ιστοσελίδα περιλαμβάνει όλη την ορολογία που φαινομένου της έμφυλης βίας, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως ένα γλωσσάρι για μελλοντικές συζητήσεις/ δράσεις. Περιλαμβάνονται έννοιες όπως το «revenge porn», το «sexting», την «πατριαρχία», το «βιολογικό» ή το «κοινωνικό φύλο» κ.α.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ!

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-05-29 001025

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης