Στήλη: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Παραδοσιακές συνταγές και παροιμίες για τη διατροφή!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτα πλαίσια της υλοποίησης του Προγράμματος Αγωγής Υγείας «Τοπικές διατροφικές συνήθειες και μεσογειακή διατροφή», που υλοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Προμάχων κατά το σχολικό έτος 2014-2015, μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα συγκέντρωσαν και παρουσιάζουν παρακάτω τοπικές παραδοσιακές συνταγές καθώς και παροιμίες που έχουν σχέση με τη διατροφή. Το συντονισμό του προγράμματος είχε η φιόλογος καθηγήτρια του σχολείου κα Ελένη Μαζγαλτζίδου.


???????????????????????????????


Αρχαία και σύγχρονα επαγγέλματα!

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Α” τάξης του Γυμνασίου Προμάχων δημιούργησαν εργαζόμενοι σε ομάδες, εικαστικές συνθέσεις αντιστοιχίζοντας επαγγέλματα της αρχαιότητας με σύγχρονα επαγγέλματα ή επαγγέλματα που χάνονται. Παρακάτω παρουσιάζουμε τις δημιουργίες των μαθητών.

O

Καλέση Ειρήνη, Αμπάρη Ελευθερία, Ασαλέα Αλεξάνδρα, Μητρέντση Ελένη

O

Κωνσταντινίδου Κωνσταντίνα, Βαρελά Θεοδώρα, Βαρελά Χριστίνα, Καλέση Κωνσταντίνα

O

Κουφιδάκη Χάρις, Μόλη Ελένη, Μήντση Παρασκευή

O

O

Τζιβάνης Γιάννης, Σόμτση Δανάη, Πορτοκάλη Μαρία, Σαλαμάνη Δήμητρα, Ορμάνη Χριστίνα

 

O

Οικονόμου Παρασκευή, Σαλαμάνη Στέλα, Μπάτση Ευαγγελία, Πουσίνη Άννα

O

Μπαόφτσης Γιάννης, Σαπουντζής Αλέξανδρος, Παγκαλτζής Γιάννης, Παρτσανάκης Σταύρος, Παπατάσος Ειρηναίος

O

10 λόγοι για να επισκεφτείτε την Αλμωπία!

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄τάξης του Γυμνασίου Προμάχων δημιούργησαν ηλεκτρονικές και έντυπες διαφημιστικές λεζάντες-κάρτες με 10 λόγους για τους οποίους αξίζει να επισκεφτεί κανείς την περιοχή της Αλμωπίας. Παρακάτω παρουσιάζουμε τις δημιουργίες τους!


O

Χρήστος Τζώτζης
Β” τάξη Γυμνασίου Προμάχων

 

Top