Η γερμανική κουζίνα

Σύμφωνα με τη γερμανική γαστριμαργική παράδοση το πλήρες γεύμα αποτελείται από πολύ κρέας με «μαύρη σάλτσα», λαχανικά και πολλές πατάτες.


Käsekuchen

Περιγραφή Είναι το αυθεντικό «τυρογλυκό» της Γερμανίας. Ειναι πολύ ελαφρύ και γευστικότατο. Τι χρειαζόμαστε: Βάση 330 γρ.αλευρι 125 γρ.ζάχαρη 130


Τραγανό Ψωμί με μήλα και καρύδια

Περιγραφή Το ψωμί αυτό είναι λίγο γλυκό! Πολύ ωραίο για το πρωινό με μαρμελάδα η μέλι ! Δεν χρειάζεται να


Ρολά γεμιστά με κρέμα βανίλιας

    Περιγραφή Γρήγορη ζύμη για γλυκά και μπουρέκια, που δεν χρειάζεται να την αφήσουμε να φουσκώσει. Αν θελουμε γεμίζουμε


Κωκ σε παραλλαγή

Περιγραφή Μια απίθανη παραλλαγή της γνωστής μας τούρτας κωκ! Συστατικά          6 ασπράδια είναι κάπου στα 210 γρ          225


Γλυκά μαξιλαράκια

  Περιγραφή Απίθανα κουλουράκια αφράτα, γεμιστά με μαρμελάδα!   Συστατικά •150 γρ γιαούρτι •3 κροκοι αυγο •5 κ σούπας ζαχαρη


Χοιρινό στη γάστρα με ξινολάχανο

1 κιλό χοιρινό αλάτι 1 κουτάκι μπύρας 2 σκελίδες σκόρδο για το ξινό λάχανο: 800-1000γρ. ξινό λάχανο 250γρ. ελαιόλαδο πιπέρι


Γερμανική Πατατόπιτα

1 1 / 2 κιλό πατάτες καθαρισμένες και σε λεπτές ροδέλες κομμένες 250 γρ ζαμπόν σε κομματάκια κομμένο αλάτι και


Στρούντελ με Μήλα και κρέμα

1 φύλλο σφολιάτας 2 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια 2 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια 1 κούπα


ΣΤΟΛΕΝ – STOLLEN

Ένα στόλεν Χωρίς μαγιά , δοκιμασμένη συνταγή από πολλές νοικοκυρές. Ένα Στόλεν πολύ νόστιμο που κρατάει μέσα στο ψυγείο και


Γερμανικός μπυρομεζές

Tι χρειαζόμαστε: • 500γρ. κρεμμύδια • 200γρ. μπέικον • 200gr. κρέμα γάλακτος • 50γρ. ελαιόλαδο • 2 αυγά • 1

Top