Γιατί είναι σημαντικό να αγαπάς τον εαυτό σου;

love1«Μίλα εσύ ο ίδιος. Βρες το όνομά σου και βρες τη φωνή σου» είναι το σλόγκαν της εκστρατείας  «Love Myself» που ξεκίνησαν οι BTS, ένα παγκοσμίου φήμης  K-pop συγκρότημα, σε συνεργασία με την UNICEF τον Νοέμβριο του 2017 και που συνεχίζεται μέχρι σήμερα βασισμένη στην πεποίθησή τους ότι «η αληθινή αγάπη ξεκινάει πρώτα από την αγάπη προς τον εαυτό μας» όπως είπε ο αρχηγός του επταμελούς νοτιοκορεατικού συγκροτήματος, Kim Nam-Joon, γνωστός ως RM, στην ομιλία του στην 73η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Στο λόγο του, ο RM πλαισιωμένος από τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος V, Suga, Jin, Jungkook, Jimin και J-Hope περιέγραψε τις προσωπικές του μάχες με την πίεση από τους συνομηλίκους του και την έλλειψη αποφασιστικότητας τα χρόνια που ήταν μικρότερος και τον τρόπο με τον οποίο επέμεινε και επέτρεψε τη μουσική να «φωνάξει το πραγματικό του όνομα». «Κοιτούσα ψηλά τον νυχτερινό ουρανό και συλλογιζόμουν… Φανταζόμουν ότι ήμουν υπερήρωας που θα μπορούσε να σώσει τον κόσμο» είπε.«Στην εισαγωγή ενός τραγουδιού μας, υπάρχει ένας στίχος που λέει ότι η καρδιά μου σταμάτησε όταν ήμουν ίσως εννέα ή δέκα. Ήταν τότε που άρχισα να ανησυχώ για το τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι για μένα και άρχισα να βλέπω τον εαυτό μου μέσα από μάτια τους» ανέφερε.«Σταμάτησα να κοιτώ τον νυχτερινό ουρανό και να ονειροπολώ» πρόσθεσε.«Σύντομα άρχισα να μην ακούω τη φωνή μου, να ακούω τις φωνές των άλλων. Υπήρχε παρ’όλα αυτά μία μικρή φωνή που είπε: «Ξύπνα και άκου τον εαυτό σου». Ο Κιμ στη συνέχεια μίλησε και για την πορεία του συγκροτήματος αλλά και τις δυσκολιές που πέρασαν εξαιτίας του ρατσισμού και του μίσους που ωστόσο τους οδήγησαν προς την επιτυχία, αλλά επικεντρώθηκε και στο θέμα της αυτοπεποίθησης.«Έχουμε μάθει να αγαπάμε τον εαυτό μας και αυτό εκφράζουμε μέσω των τραγουδιών μας και στίχων όπως ‘’Δε μπορείς να με σταματήσεις να αγαπώ τον εαυτό μου’’ », τόνισε.

Η αγάπη προς τον εαυτό μας είναι ένα σημαντικό ζήτημα, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, όπου ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, κυρίως νέων, αυτοκτονεί εξαιτίας του εκφοβισμού ή του μίσους που δέχεται για την προσωπικότητά του ή την εμφάνισή του. Η αυτοπεποίθηση ενός ατόμου που έχει συνειδητοποιήσει τις ικανότητές του και τις δυνατότητές του βοηθάει προκειμένου να ξεπεραστούν οι κανόνες που η κοινωνία μας επιβάλλει για να είμαστε «τέλειοι» και μας βοηθάει να αγαπάμε τον εαυτό μας, ανεξάρτητα από τα ελαττώματα που έχουμε. Είναι απαραίτητο, κάθε άνθρωπος να αισθάνεται ευτυχισμένος και όμορφος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και να δίνει προτεραιότητα στον εαυτό του πρώτα χωρίς όμως να οδηγηθεί στον εγωισμό που μόνο αρνητικές συνέπειες έχει για το άτομο και την κοινωνία.

love2

Αγγελοπούλου Ανδριάνα

Β’ Λυκείου

Σχολιάστε

Top