Τι βάζουμε στο πιάτο μας;

διατροφή

 

Στην σημερινή εποχή ο περισσότερος κόσμος είναι παχύσαρκος . Αυτό συμβαίνει επειδή κανένας πλέον δεν ασχολείται με τη διατροφή και επιπλέον κάποιοι ακολουθούν και λάθος οδηγίες .Το να τρώμε ανθυγιεινά συνέχεια είναι πολύ επικίνδυνο διότι γινόμαστε υπέρβαροι και αυτό μπορεί να μας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα (διαβήτη, χοληστερόλη, καρδιακά προβλήματα εγκεφαλικά επεισόδια).

Αν συγκρίνουμε την σημερινή διατροφή με την παλιά πιστεύετε πως θα είναι ίδια ;

Οι αρχαίοι  έτρωγαν μόνο ψωμί, ελιές και κρεμμύδι φαγητά δηλαδή που εμείς πλέον έχουμε απορρίψει και κάποια από αυτά δεν τα ξέρουμε καν.

Οι νέοι ειδικά προσπαθούν να τρώνε όπως ακριβώς και στο εξωτερικό διότι θεωρούν πως διατροφή είναι κάτι σαν μόδα.

Στη σύγχρονη εποχή σχεδόν κανένας δεν δίνει σημασία σε αυτά που λένε οι διατροφολόγοι ή πολλές από τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται καθημερινά .Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν οι άνθρωποι τις συνήθειες τους και κάποιοι δεν μπαίνουμε στο κόπο να προσπαθήσουμε.

Δεν γνωρίζουν τι προβλήματα θα έχουν στο μέλλον όπως η οστεοπόρωση που δημιουργείται όταν κάποιος δεν τρώει γαλακτοκομικά.

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει τις συνήθειες του μέσα σε μία μέρα ούτε να αρχίζει να γυμνάζεται συνέχεια .Μπορεί όμως να ξεκινήσει σιγά σιγά κόβοντας έστω μία μέρα από τα fast food και κάνοντας λίγη γυμναστική 2 φορές την εβδομάδα.

Ξεκινώντας  έτσι θα ανακαλύψει πως του αρέσει αυτή η αλλαγή .Ύστερα  θα το κάνει πιο συστηματικά και στο τέλος θα δει τεράστια διαφορά και εσωτερικά και εξωτερικά.

Η διατροφή είναι βασικό κομμάτι της ζωής μας στο οποίο πρέπει να δώσουμε και την σημασία που του ταιριάζει.

Εσύ μπορείς να τα καταφέρεις; Δεν θα μάθεις ποτέ αν δεν δοκιμάσεις!

Κάμπου Ηλιάνα

Σχολιάστε

Top