«On the way to freedom…»

Με αφορμή τον εορτασμό της 200ης επετείου της Ελληνικής Επανάστασης για την ανεξαρτησία και τη δημιουργία ενός νέου ελληνικού κράτους το Λύκειο της Ιωνιδείου διοργάνωσε ένα έργο e-twinning με τίτλο:

«On the way to Freedom…» με τη συμμετοχή 24 εκπαιδευτικών και 81 μαθητών από έξι χώρες: Ελλάδα, Πολωνία, Σερβία, Μολδαβία, Ρουμανία, Ουκρανία και Κροατία.

Παρά την εκτεταμένη υγειονομική κρίση και τους αναγκαίους περιορισμούς, το έργο ενθάρρυνε διεθνείς επαφές, προώθησε τη χρήση νέων εργαλείων επικοινωνίας για εργασία από απόσταση και επέτρεψε τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και φιλελεύθερων ιδεών μεταξύ των συμμετεχόντων.

Στις 31 Μαΐου 2021, στις 11:30 ώρα Ελλάδας, ομάδα μαθητών του έργου διοργάνωσαν διαδικτυακή συνάντηση με μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Πολωνία και τη Σερβία κατά την οποία εκτός από την αναφορά στις επιμέρους εργασίες και την γενικότερη αξιολόγηση του έργου αντάλλαξαν απόψεις για τον πολιτισμό και την ιστορία κάθε χώρας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των συμμετεχόντων χωρών ανυπομονούν για μια διά ζώσης συνάντηση, αν είναι εφικτό την επόμενη χρονιά.

Όλες οι δραστηριότητες που εκπόνησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου έργου e-twinning δημοσιεύθηκαν στον επίσημο ιστότοπο του twinspace. Eνδεικτικά, παρατίθενται οι εξής:

 https://padlet.com/artemisdeligianni/ Εxpectations from this project

 https://www.youtube.com/To Xάραμα

 https://www.youtube.com/O ύμνος της Κρήτης

 https://youtu.be/artemisdeligianni-The Greek revolution through the eyes of art

https://el.padlet.com/kyriakilekkafle/Φιλελληνισμός

The female aspect of Greek Revolution

Συντονίστρια του έργου: Δεληγιάννη Άρτεμις

Συμμετέχοντες  εκπ/κοί:

Αρέτου Γεωργία, Κωνσταντάρας Αντώνης, Λουράντου Σουλτάνα, Λέκκα Κυριακή, Μπακούρος Βασίλειος, Κοκορέλης Γεώργιος, Γκουβά Παρασκευή, Τζάμου Αικατερίνη

Συμμετέχοντες μαθητές/ μαθήτριες:

Τμήμα Α1:    Κόντη Μαρία, Επιτροπούλου Μαρία

Τμήμα Α2: Μπερβανάκη Μαριλίτα, Μακαριγάκη Κέλλυ, Παπαδοπούλου Έλενα, Παπουτσή Κατιάνα, Ξανθοπούλου Κωνσταντίνα, Μακρής Παναγιώτης, Μπιτσαχτσίδης Σοφοκλής, Σαπουντζάκη Μυρτώ, Πολυχρόνη Ειρήνη, Παυλή Ηλέκτρα,  Νικολάου Άγγελος

Τμήμα Α3:    Θεοδώρου Λαμπρινή, Δημητρόγλου Δημήτρης, Βάκρινος Αντώνης, Μελίδου Ελένη

Τμήμα Α4:    Σουβαλιώτη Ανδριάνα, Ποτηρόπουλος Γεώργιος, Τζιβελέκας Αθανάσιος

Τμήμα Β1:    Γεωργουλέτης Ελευθέριος, Αναργύρου Αικατερίνη, Καλλέργη Εύα, Βασιλείου Ιωάννα

Τμήμα Β2:    Ματενιάδου Μάιρα

Τμήμα Γ4:    Σπανούδη Κέλλυ

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης