Ε.Μ

Το περιβαλλοντικό project Erasmus+ και το ταξίδι μου στην Κύπρο μού άφησαν μια από τις καλύτερες εμπειρίες που έχω προσκομίσει σε ολόκληρη την σχολική μου ζωή. Αρχικά, έμαθα πάρα πολλά πράγματα για την ανακύκλωση αλλά και για το πώς και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες διαχειρίζονται την ρύπανση του περιβάλλοντος. Ακόμη, ήρθαμε σε επαφή με τον δήμαρχο της πόλης μας ο οποίος είπε ότι θα κτίσει ένα σχολείο που θα έχει τις κατάλληλες υποδομές για να φοιτούν οι υπόλοιποι μαθητές. Δυστυχώς, τα έργα θα ξεκινήσουν το 2023, όταν εμείς θα έχουμε ήδη αποφοιτήσει. Ακόμη, επισκεφθήκαμε και τον δήμαρχο της Λάρνακας ο οποίος μας περιέγραψε ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την μικρότερη δυνατή ρύπανση του περιβάλλοντος.
Από τα σημαντικότερα που προσκόμισα, ήταν η επικοινωνία με άτομα από άλλες χώρες, όπως την Γερμανία, την Σουηδία, την Πορτογαλία και φυσικά την Κύπρο που ήταν η χώρα η οποία μας φιλοξένησε. Κατάφερα να δημιουργήσω φιλίες μέσα σε περίπου επτά ημέρες. Η βασική μου παρέα που δημιούργησα εκεί απαρτιζόταν κυρίως από Κυπρίους, αλλά και από κάποιους Πορτογάλους. Η καλύτερη μου φίλη ήταν η Αναστασία και αυτή Κυπραία, με την οποία συνεχίζω να επικοινωνώ σε καθημερινή βάση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμη, επισκεφθήκαμε πολλά μέρη της Κύπρου όμως αυτό που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στην μνήμη αλλά και στην καρδιά μου είναι η Λευκωσία όταν είδαμε τον διαχωρισμό ενός τμήματος της Κύπρου από την υπόλοιπη που έχει μετονομαστεί σε Ψευδοκράτος ήταν ίσως η μοναδική στιγμή στην οποία δεν ήμουν χαρούμενη λόγω αυτού του τραγικού συμβάντος.
Επιπρόσθετα, όλες οι στιγμές που έζησα ήταν απίστευτες όμως υπάρχουν κάποιες που ξεχωρίζω. Όπως για παράδειγμα όταν καταφέραμε και νικήσαμε τον διαγωνισμό logo, διότι ήταν το καλύτερο logo, κατά την άποψή μου -πάντα αντικειμενικά-. Απεναντίας, θεωρώ ότι και εγώ έβαλα ένα λιθαράκι σε αυτήν μας την νίκη, διότι οι φίλοι που είχα αποκτήσει -έξι άτομα- μας ψήφισαν. Επιπλέον, και η συμμετοχή μου σε ένα παιχνίδι <<θησαυρού>> όπου μαζεύαμε σκουπίδια από τον δρόμο της Λάρνακας και γνωρίστηκα καλύτερα και με άλλα άτομα, γιατί είχαμε χωριστεί σε 3 ομάδες των πέντε ατόμων -δηλαδή ήταν ένα άτομο από κάθε χώρα-. Προτείνω σε όλους ανεπιφύλακτα να συμμετάσχουν σε τέτοια προγράμματα, διότι μαθαίνεις νέα ενδιαφέροντα πράγματα, ταξιδεύει σε κάποια άλλη χώρα και βλέπεις άλλους πολιτισμούς και φυσικά δημιουργείς νέες και ίσως δυνατές φιλίες.

Ευτυχία.Μ

Be the first to comment

Leave a Reply