ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

 

DSC09073

DSC09102

 

 

 

 

 

 

 

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή για να τιμήσουμε τους ήρωες της επανάστασης του 1821. Οι υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Τσιουλπά  και Παπαδοπούλου  προετοίμασαν μία πολλή όμορφη εκδήλωση , η οποία εκτός από το χρονικό περιελάμβανε ποιήματα ,προβολή βίντεο και  θεατρικά αποσπάσματα .

Η γιορτή ξεκίνησε με τον Ακάθιστο Ύμνο και συνεχίστηκε με το χρονικό της επετείου από τους μαθητές Γκιούμε Π. και Περάκη Π. Ποιήματα όπως » 25η Μαρτίου» , « Η μικρή Σουλιώτισσα» ¨Ελευθερία ή Θάνατος « « Το Ελληνόπουλο» καθώς και ο ΟΡΚΟΣ των Φιλικών και ένα απόσπασμα από τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη διαβάστηκαν από τους συμμαθητές μας : Βαφειάδου Α. , Καμήλα Ρ. , Κεσανλής Αλ. , Ρόιδου Ν. , Κρομύδα Ε. , Παρασχάκη Στ., Αδάμ Σ. , και Τσιομπάνη Β.

DSC09083DSC09084

 

 

 

 

 

 

Στο πρώτο θεατρικό » Ηρωικές αποφάσεις « συμμετείχαν οι μαθητές: Αζνταρίδης Μ., Κεσεσίδης Ν., Πορτοκαλλίδης Θ. , Γιαννακάκης Θ. και Στέφος Στ.

DSC09095 DSC09094

 

 

 

 

 

 

 

Στο απόσπασμα από το » Μεγάλο μας Τσίρκο» συμμετείχαν οι μαθητές Γιαννακάκης Θ., Αδάμ Π., και Γιουφτσίδου Π.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους ήρωες της επανάστασης που κατάγονταν από τη Θράκη και στη συμβολή της περιοχής μας στον αγώνα για την απελευθέρωση  από τον Τουρκικό ζυγό. Η γιορτή φυσικά πλαισιώθηκε με τραγούδια από τη χορωδία υπό τη διεύθυνση της μουσικού του σχολείου μας κ.Στυλίδη με τραγούδια όπως : » Ο Θούριος του Ρήγα» , » Μες στου Βοσπόρου τα στενά » » Να’τανε το 21 » και με συνοδεία οργάνων που έπαιζαν οι συμμαθητές μας :  Αζνταρίδης Μ., Τσιομπάνης Στ., Ζαζαλιάρης Χρ., Αλμετίδης Ζ., Κεσεσίδης Θ., Τσαουσίδης Χ., Βαλάσης Στ. και Μπαμπλή Μ. 

DSC09099DSC09064

 

 

 

 

 

 

 

Τσάμικος, Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Γκάτσος

 

 

Σχολιάστε

Top