ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί συνήθως το εφηβικό κοινό είναι τα σπυράκια. Στο ακόλουθο άρθρο θα αναφέρω τρόπους αντιμετώπισης τους.

  1. μάσκα για τα σπυράκια
    υλικά που θα χρειαστείτε
    1.σόδα μαγειρικής
    2.νερό
    3.χυμό από ένα λεμόνι
    Σε ένα ποτήρι βάζετε π.χ ένα κ.γ νερό τόσο θα βάλετε και σόδα και 2 με 3 σταγόνες νερό, στη συνέχεια θα αλείψετε το μείγμα στη περιοχή με τα σπυράκια και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό μετά από 10 λεπτά. Για να γίνουν πιο καλά τα αποτελέσματα μετά το διάλυμα, πάνω από τα σπυράκια, να τα << πατήσετε>> με παγάκια.
  2. μάσκα για σπυράκια
    υλικά
    1. 3κ.γ μέλι
    2. 1 κ.γ κανέλα
    Ανακατεύετε το μίγμα και προτού τον ύπνο το εφαρμόζετε στο πρόσωπο και όταν ξυπνήσετε ξεπλένετε με ένα απαλό σαπούνι και ζεστό νερό

3. Εάν έχετε ένα ή δύο σπυράκια απλώνετε στο σπυράκι οδοντόκρεμα και βάζετε ένα χανζαπλάστ  προτού να κοιμηθείτε και το πρωί αφαιρείτε το χανζαπλάστ.

Απαγορεύεται αυστηρά

● Να πειράζετε τα σπυράκια σας, γιατί επιμολύνετε την περιοχή και δημιουργείτε σημάδια. Μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να θεραπεύσετε τα σπυράκια παρά τα σημάδια.

● Να χρησιμοποιείτε ακατάλληλα προϊόντα για τον τύπο του δέρματός σας.

Να παίρνετε φάρμακα που δεν σας έχει συστήσει δερματολόγος, αλλά κάποιος γνωστός σας. Αυτό, εκτός από αναποτελεσματικό (αφού δεν έχουν όλοι τον ίδιο τύπο ακμής), μπορεί να είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο, ειδικά αν πρόκειται για φάρμακα που χορηγούνται από το στόμα. Για κάθε φάρμακο υπάρχουν ενδείξεις και αντενδείξεις, ­καθώς και διαφορετική δοσολογία ανάλογα με την κάθε περίπτωση, και ο μόνος αρμόδιος να σας συμβουλεύσει είναι ο γιατρός σας.

ΚΑΜΗΛΑ ΡΑΦΑΗΛΙΑ Γ΄1

Σχολιάστε

Top