«Το Χαμόγελο του Παιδιού»-20 χρόνια δράσης

xamogelo_toy_paidiou

xamogelo20_andreas

Το «Χαμόγελο του παιδιού» είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί στην Eλλάδα  με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών  και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων τους. Η δράση του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, την τηλεφωνική υποστήριξή τους, προγράμματα συμβουλευτικής και κοινωνικής ένταξής του, την ενίσχυση οικογενειών που τελούν σε ένδεια, καθώς και τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης ή πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έκλεισε 20 χρόνια δράσης (9/11/1995 – 9/11/2015) στηρίζοντας περισσότερα από 1.000.000 παιδιά και τις οικογένειές τους από την έναρξη της δράσης του έως και τις 30/6/2015. Αποστολή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι η υλοποίηση αποτελεσματικών και άμεσων δράσεων με στόχο την Προστασία, την Υγεία και την καλή Διαβίωση των παιδιών ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα, πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα και δωρεάν.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε από ένα δεκάχρονο αγόρι, τον Ανδρέα Γιαννόπουλο. Ο Ανδρέας υπήρξε ένα παιδί ευτυχισμένο, ένα παιδί χαμογελαστό. Με λόγια ώριμα  και ουσιαστικά στις 9 Νοεμβρίου 1995 έγραψε το ημερολόγιο του, λίγες ημέρες πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή, ξαφνιάζοντας και ταρακουνώντας την ελληνική κοινωνία, ζητώντας την ίδρυση ενός Συλλόγου για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και φύλου. Και αυτή την επιθυμία, στα δέκα του χρόνια, τη μοιράστηκε με όλους εμάς και έγινε σκοπός και πράξη για πάρα πολλούς  συνανθρώπους μας. 

 20 χρόνια μετά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει το έργο του έχοντας στηρίξει εκατομμύρια παιδιά και τις οικογένειες τους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πάντα με συνέπεια στην επιθυμία και το όραμα του Ανδρέα.

 Διαμαντάκη Βασιλική Β΄1paidiki_kakopoihsi1

Σχολιάστε

Top