ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ – ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ – ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση όλων των προγραμμάτων ο Λευτέρης Πετρούνιας πανηγύρισε τη νέα του μεγάλη επιτυχία και αφιέρωσε το μετάλλιο του στον πατέρα του τον οποίο και έχασε πριν από λίγο καιρό. Tην αρχή την έκανε ο Ιωάννης Μελισσανίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπρισμπέιν, όταν πήρε το 1994 τη δεύτερη θέση στις ασκήσεις  εδάφους και εκτοξεύτηκε δυο χρόνια αργότερα στην κορυφή, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.Ο Ιωάννης άνοιξε το δρόμο και τον ακολούθησαν με επιτυχία οι Ταμπάκος, Μάρας, Τσολακίδης, Κοσμίδης για να φτάσουμε στον χρυσό παγκόσμιο πρωταθλητή της Γλασκώβης, τον Λευτέρη Πετρούνια.

Ο 25 χρονος Λευτέρης Πετρούνιας ξεκίνησε την καριέρα σε μικρή ηλικία, αλλά το 2005, στα 15 του χρόνια εγκατέλειψε προσωρινά το άθλημα και επέστρεψε το 2008. Στις 12 Σεπτεμβρίου 2010 κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στη Γάνδη, ενώ δύο μήνες αργότερα, κατέκτησε την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γκλασκώβη.
Το επόμενο μετάλλιο ήρθε το 2011 με τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στο Κότμπους στις 12 Μαρτίου, ακολούθησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις 9 Απριλίου και το καλοκαίρι, πανηγύρισε τα πρώτα χρυσά. σε τρία συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα. Αρχικά πήρε την πρώτη θέση στη Γάνδη στις 4 Σεπτεμβρίου, στη συνέχεια στο Μάριμπορ στις 24 Σεπτεμβρίου και έκλεισε τη χρονιά με την πρώτη θέση στην Οστράβα στις 3 Δεκεμβρίου.
Με την πρώτη θέση έκλεισε και το 2012, στο Challenge Cup στην Οστράβα στις 21 Νοεμβρίου, ενώ νωρίτερα είχε κερδίσει πρώτες θέσεις σε Παγκόσμια Κύπελλα και Challenge Cups όλη τη χρονιά και αναδείχθηκε πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη της FIG στους κρίκους.
Το 2013 αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σε Παγκόσμια Κύπελλα και Challenge Cups σε Λα Ρος, Γάνδη, Λιουμπλιάνα, Όσιγιεκ, ενώ ανάλογες διακρίσεις είχε και το 2014. Στις αρχές του 2015 μάλιστα , η αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έδωσε το όνομα του Λευτέρη Πετρούνια σε μία άσκηση στους κρίκους. Στις 18 Απριλίου στο Μονπελιέ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής. Στις 20 Ιουνίου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, στους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες που έγιναν στο Μπακού. Στις 27 Σεπτεμβρίου κατέκτησε το χρυσό στο Γκράν Πρι του Σομπατέλι με 16.200 βαθμούς, που αποτελεί και την κορυφαία επίδοση της καριέρας του. Στις 31 Οκτωβρίου τέλος κατέκτησε το χρυσό.

Ο θρίαμβός του Πετρούνια στη Σκωτία ήρθε στην τέταρτη συμμετοχή του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αποτέλεσμα της ανοδικής πορείας του (ήταν ).

Αλεστάς Απόστολος Γ΄2

Σχολιάστε

Top