Τοπική Ιστορία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Τοπικής Ιστορίας οι μαθητές του Γ΄2 σε συνεργασία με την κ.Μανωλοπούλου μελέτησαν την ιστορία του Γυμνασίου Φερών από τη χρονολογία του 1945 έως το 1961.

01 Φέρες22 1962

 

 

 

 

 

Μελέτησαν  τα αρχεία του σχολείου και διερεύνησαν την κίνηση των μαθητών ανά σχολικό έτος ,το διδακτικό προσωπικό ,τα μαθήματα ,τις περιοχές από τις οποίες έρχονταν οι μαθητές ,τη διαρροή καθώς και το ιστορικό του σχολείου, το πως χτίσθηκε και που. Κατασκεύασαν επίσης και ερωτηματολόγια με σκοπό να δουν αν το σχολείο συνέβαλε στην πρόοδο της τοπικής ιστορίας.

Μερικά σχόλια για το μάθημα αυτό από τους μαθητές του Γ΄2:

Σοφιανίδης Δημήτρης: Μου άρεσε πολύ το μάθημα της Τοπικής Ιστορίας γιατί ήταν πολύ ωραίο που βρήκαμε πληροφορίες για το σχολείο μας!!!

Φακοπουλίδης Δημήτρης και Τσιομπάνης Χρήστος: Το μάθημα αυτό ήταν διασκεδαστικό και μάθαμε πολλά για το Γυμνάσιο Φερών!!!

Κεσεσίδης Νίκος: Το μάθημα αυτό μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον καθώς μάθαμε πληροφορίες για το πώς και το πότε χτίστηκε το σχολείο μας ,τον αριθμό των μαθητών που φοιτούσαν αλλά και της συνθήκες ζωής που επικρατούσαν εκείνη την εποχή!!!

Παρασχάκη Στεφανία: Το μάθημα αυτό ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον καθώς περάσαμε δημιουργικό χρόνο μαζί ψάχνοντας και μαθαίνοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα έπρεπε να γνωρίζουμε για το σχολείο μας!!!

Ρόιδου Νικολέττα: Το μάθημα της Τοπικής Ιστορίας ήταν αρκετά ενδιαφέρον , καθώς μάθαμε την κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος στη Θράκη κατά τη  διάρκεια της οθωμανικής και βουλγαρικής κυριαρχίας , για την ανάπτυξη της και τον αριθμό των μαθητών που φοιτούσαν εκεί!!!

Χιλιαρίδης Βασίλης: Το μάθημα αυτό ήταν πολύ ενδιαφέρον γιατί μάθαμε πληροφορίες για την κατασκευή του σχολείου μας καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν εκείνη την εποχή!!!

Μέτα Κέβιν: Το μάθημα της Τοπικής Ιστορίας ήταν πολύ ενδιαφέρον γιατί μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για το σχολείο μας και βρήκαμε πολλές πληροφορίες για εκείνη την εποχή!!!

 Παρασχάκη Στεφανία Γ΄2

Σχολιάστε

Top