Η αξία του βιβλίου ως δώρο!

Πιστεύω πως το να χαρίσεις ένα βιβλίο ως δώρο σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο είναι πολύ όμορφο,ειδικά τώρα που είναι Χριστούγεννα. Ένα βιβλίο μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος κάποιου ανθρώπου,ανεξάρτητα από την ηλικία του.Μπορεί να του κρατάει συντροφιά,ενώ παράλληλα καλλιεργούνται οι γνώσεις του. Στις μέρες μας πλέον δεν αγοράζει σχεδόν κανείς  βιβλία ως δώρα γιατί πιστεύουμε πως θα το θεωρήσουν βαρετό ή ανώφελο,όμως στην πραγματικότητα είναι το καλύτερο δώρο,ειδικά για τα μικρά παιδιά γιατί μαθαίνουν πολλά πράγματα και αφήνουν ελεύθερη την φαντασία τους . Επιπλέον,το βιβλίο δεν πρόκειται να χαλάσει,σε αντίθεση με κάποιο κοινό παιχνίδι που -έτσι κι αλλιώς- μετά από λίγο καιρό τα παιδιά αρχίζουν να το βαριούνται.

Μπορεί-η-αγάπη-να-χωρέσει-σε-ένα-βιβλίο

  • Μερικές προτάσεις βιβλίων που σίγουρα θα σας κρατήσουν μια όμορφη συντροφιά στις γιορτές:

 

Κόλιν Φίσερ

Ο Κόλιν Φίσερ μόλις ξεκίνησε την πρώτη του χρονιά στο γυμνάσιο. Τα σημαντικότερα πράγματα που έχει είναι (1) μια συλλογή από χάρτινες κάρτες που απεικονίζουν εκφράσεις προσώπου και συνοδεύονται από χειρόγραφους χαρακτηρισμούς τους, (2) μια σχεδόν αλλόκοτη εξοικείωση με τις επιστήμες και το κλασικό σινεμά και (3) ένα κακοπαθημένο σημειωματάριο, το οποίο χρησιμοποιεί για να καταγράφει τις εμπειρίες του από τον «ιδιαίτερα ενδιαφέροντα» πληθυσμό των ανθρώπων που συναντά στον περίγυρό του. Όμως, όταν πέφτει ένας πυροβολισμός στην καφετέρια του σχολείου, διακόπτοντας απότομα το πάρτι γενεθλίων μιας συμμαθήτριάς του, ο Κόλιν αποδεικνύεται ο κατάλληλος άνθρωπος για τη διερεύνηση του συμβάντος. /ιότι μόνο αυτός μπορεί να αποδείξει ότι ο Γουέιν Κόνελι, ο αδιαμφισβήτητος τραμπούκος του σχολείου και συχνά βασανιστής του ίδιου, δεν ευθύνεται γι’ αυτή την εγκληματική ενέργεια. Σε τελική ανάλυση, τα χέρια του Γουέιν βρέθηκαν απολύτως καθαρά, ενώ η λαβή του όπλου είχε ίχνη από το γλάσο της τούρτας… 

Με τα μάτια του άλλου

me-ta-matia-tou-allouΣυγγραφέας: Capriolo, Paola
Εκδότης: Καλέντης
Κάποιο βράδυ, ο νεαρός Λούκα γίνεται μάρτυρας μιας τραγικής σκηνής, όταν τέσσερις νεαροί βάζουν φωτιά σε ένα μετανάστη. Ο Λούκα παρακολουθεί σοκαρισμένος δίχως να αντιδράσει. Την επόμενη μέρα, νιώθοντας ενοχές, καταφέρνει να εντοπίσει τον άντρα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Πρόκειται για τον Ράτζιβα από τη Σρι Λάνκα, ένα λαθρομετανάστη που ζει πουλώντας τριαντάφυλλα. Η απόφασή του να βοηθήσει τον Ράτζιβα θα τον οδηγήσει στους δρόμους της πόλης, εκεί όπου θα πάρει τη θέση του πλανόδιου πωλητή και θα βιώσει το φόβο και τα εχθρικά βλέμματα για καθετί ξένο και διαφορετικό. Η περιπέτειά του θα του χαρίσει μια ανεκτίμητη φιλία που θα τον «μεταμορφώσει», κάνοντάς τον να δει τον κόσμο με τα μάτια του άλλου…

 

100 πράγματα που μπορείς να κάνεις αντί να παίζεις με το κινητό σου

2C48F22DB6B2FC3B87B8259A225B8CF2

Συγγραφέας: Heinemann, Ilka
Κοίτα γύρω σου: στο μετρό, στη στάση του λεωφορείου, στο εστιατόριο – όποτε έχουν δυο λεπτά χρόνο, τι κάνουν όλοι;
Κοίτα τον εαυτό σου: όπου βρεθείς κι όπου σταθείς, τι είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις;
Ναι, γνωρίζουμε την απάντηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας κυκλοφορούν κρατώντας το κινητό στο χέρι και ανταλλάσσουν μηνύματα, τσεκάρουν το email τους, το Facebook, το Twitter, το Instagram, παίζουν κάποιο παιχνίδι ή απλά διαβάζουν τα νέα.Κατά μέσο όρο, ξοδεύουμε δύο ώρες την ημέρα παίζοντας με το κινητό μας! Δύο ολόκληρες ώρες που, όμως, θα μπορούσαμε να τις περάσουμε λίγο πιο δημιουργικά, κάπως διαφορετικά – έτσι, για αλλαγή!

Το βιβλίο αυτό φτιάχτηκε ακριβώς με τον σκοπό αυτό: Να σου δώσει 100 πρωτότυπες, γοητευτικές, αλλά και αστείες ιδέες για το τι θα μπορούσες να κάνεις αντί να παίζεις με το κινητό σου.

 

Ο μικρός πρίγκιπας

97a6f4d5-d2a3-4c53-9897-0ee18d9efba0_4

Εκδότης: Μίνωας
Ένας πιλότος αναγκάζεται να προσγειώσει το αεροπλάνο του στη μέση της ερήμου, μακριά από κάθε κατοικημένη περιοχή.
Μέσα στην άνυδρη απεραντοσύνη θα συναντήσει ένα μικρό αγόρι, τον μικρό πρίγκιπα, ο οποίος έρχεται από έναν μακρινό πλανήτη τόσο μεγάλο όσο ένα… σπίτι.Έτσι ξεκινά μια αλληγορική, τρυφερή και γλυκόπικρη ιστορία, στην οποία ο μικρός πρίγκιπας διηγείται τις περιπέτειες από τα ταξίδια του σε παράξενους πλανήτες.
Μέσα από τις αφηγήσεις του ξεδιπλώνεται η επιπολαιότητα, η ματαιοδοξία, η δίψα για εξουσία και η μοναξιά της ανθρώπινης ύπαρξης.

Σύμβολο της παιδικής αθωότητας, o μικρός πρίγκιπας ξεπέρασε τα όρια ενός παιδικού αναγνώσματος και με το πέρασμα των χρόνων αναδείχθηκε σε κλασικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Ο συγγραφέας αναζητά το βαθύτερο νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης και καλεί τον αναγνώστη να ανακαλύψει το μυστικό που τη διέπει:

“Είναι πολύ απλό: δεν βλέπει κανείς καλά παρά μόνο με την καρδιά.
Το ουσιώδες είναι αόρατο για τα μάτια.”

 

Η δίκη

6f9fe648-17a4-4f0b-acb3-d9c7606d1a18_6

Συγγραφέας: Kafka, Franz, 1883-1924
Εκδότης: Μίνωας
Ο τραπεζικός υπάλληλος Γιόζεφ Κ. συλλαμβάνεται ένα πρωί χωρίς να γνωρίζει γιατί κατηγορείται. Ξεκινά έναν αδιέξοδο αγώνα για να αποδείξει την αθωότητά του, επιδιώκοντας παράλληλα να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από αυτή την αινιγματική κατηγορία. Ωστόσο, παντού συναντάει αξεπέραστες δυσκολίες και αδυνατεί να φτάσει σε οποιοδήποτε λογικό συμπέρασμα. Οι δικαστές παραμένουν αθέατοι, οι υπάλληλοι του δικαστηρίου δίνουν ασαφείς εξηγήσεις, ενώ όσα διαδραματίζονται στο δικαστήριο είναι ακατάληπτα. Κάθε προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του πέφτει στο κενό. Σταδιακά ο κλοιός της ενοχής που τον βαρύνει γίνεται ασφυκτικός και ο ίδιος χάνεται στον λαβύρινθο ενός κόσμου όπου η παρατεταμένη ασάφεια του παραλόγου τον κυριεύει.Γραμμένη το 1914, Η δίκη είναι ένα από τα πιο σημαντικά μυθιστορήματα του εικοστού αιώνα. Η ιστορία του Γιόζεφ Κ. μπορεί να διαβαστεί ως μια αναζήτηση για το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης, μια παραβολή που εκφράζει την αγωνία και την αποξένωση του σύγχρονου ανθρώπου ή μια προφητεία των υπερβολών της σύγχρονης γραφειοκρατίας και του παραλογισμού των ολοκληρωτικών καθεστώτων.

 

Ανεμοδαρμένα ύψη

198918

Συγγραφέας: Brontë, Emily
Εκδότης: Μίνωας
Η Κάθριν και ο Χίθκλιφ μεγαλώνουν μαζί. Το μελαχρινό άστεγο αγόρι που ο πατέρας της Κάθριν, ο κύριος Έρνσο, έφερε στο σπίτι θα γίνει ο σύντροφός της στα παιχνίδια και ο εκλεκτός της καρδιάς της. Μετά τον θάνατο του κυρίου Έρνσο, ο αδελφός της Κάθριν ταπεινώνει και μειώνει τον Χίθκλιφ, στερώντας του τη μόρφωση και κάθε ευκαιρία για εξέλιξη. Η Κάθριν, πιστεύοντας ότι ο Χίθκλιφ δεν είναι αντάξιός της, αποφασίζει να παντρευτεί κάποιον άλλο και ο Χίθκλιφ πικραμένος φεύγει από το σπίτι.
Όταν επιστρέφει λίγα χρόνια αργότερα, η μεταμόρφωση του Χίθκλιφ είναι εντυπωσιακή. Όμως πίσω από τους εκλεπτυσμένους τρόπους του κρύβεται το άσβεστο μίσος για εκείνους που τον ταπείνωσαν και τον έκαναν να υποφέρει. Το σατανικό του μυαλό μηχανεύεται ένα φοβερό σχέδιο εκδίκησης, που στο τέλος θα καταστρέψει και τον ίδιο.
Το μυθιστόρημα εκδόθηκε το 1847 και αποτελεί μια συναρπαστική, θυελλώδη ιστορία αγάπης. Στην άγρια φύση του αγγλικού βορρά, σε ένα τοπίο ομιχλώδες, μελαγχολικό αλλά ταυτόχρονα απειλητικό, γεννιέται ο καταραμένος έρωτας της Κάθριν και του Χίθκλιφ. Ένας έρωτας που θα φέρει τη δυστυχία στους δύο ήρωες και στα κοντινά τους πρόσωπα.Καλά Χριστούγεννα!

Αργυροπλίδου Δήμητρα Β3

Σχολιάστε

Top