«ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS» ΘΡΑΚΗΣ – Δεύτερη δράση

«ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS»  ΘΡΑΚΗΣ – Δεύτερη δράση

Το Παιδικό Χωριό Θράκης είναι το τρίτο που δημιουργήθηκε στην χώρα μας σε έκταση 15 στρεμμάτων  στο Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης.

Στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης συνδυάζεται, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα μακρόχρονης φιλοξενίας παιδιών με τη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προληπτικού χαρακτήρα σε οικογένειες της ευρύτερης περιοχής.

Αποτελείται :

  • Από έξι σπίτια οικογενειών SOS, για μακρόχρονη προστασία και φροντίδα τουλάχιστον 50 παιδιών που στερούνται την φυσική τους οικογένεια, με αντίστοιχους κοινόχρηστους χώρους και γραφεία.
  • Από ένα Συμβουλευτικό Κέντρο, το οποίο προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, λογοθεραπευτικής και μαθησιακής ενίσχυσης σε παιδιά και οικογένειες της ευρύτερης περιοχής.
  • Από ένα Κέντρο Ημέρας για παιδιά με ειδικές ανάγκες (ηλικίας 12-25 ετών), στο οποίο λειτουργούν εργαστήρια επαγγελματικής αποκατάστασης και εκμάθησης τεχνών.

Στα πλαίσια του προγράμματος εθελοντισμού, αφού ενημερωθήκαμε για το θεσμό των παιδικών χωριών SOS , αποφασίσαμε με αφορμή τα Χριστούγεννα, να πραγματοποιήσουμε μία ακόμη δράση . Σκεφτήκαμε λοιπόν να συγκεντρώσουμε χρήματα και να γίνουμε τα ξωτικά του Αη- Βασίλη για να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες κάποιων παιδιών από το χωριό SOS.

Επιστρατεύτηκε ένας κουμπαράς, μεγάλος ενθουσιασμός, απέραντος ζήλος και έτσι καταφέραμε να μαζέψουμε αρκετά χρήματα για να επιτευχθεί ο στόχος μας. Μαζί με τις κυρίες μας, επισκεφτήκαμε ένα κατάστημα παιχνιδιών και αγοράσαμε τα δώρα για τους μικρούς μας φίλους.

 

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου επισκεφτήκαμε το ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS, όπου μας υποδέχτηκε ο διευθυντής κ. Βαφέας . Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε από την κοινωνική λειτουργό κ. Τουφεξή και στο τέλος παραδώσαμε τα δώρα μας.

Η εμπειρία ήταν μοναδική!!! Στο τέλος της επίσκεψης τα μισά κορίτσια ήθελαν όταν μεγαλώσουν να γίνουν μητέρες SOS και οι υπόλοιποι να γίνουμε κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι !!! Υποσχεθήκαμε να είμαστε σε συνεχή επαφή με το χωριό και ότι θα τους επισκεφτούμε ξανά με την πρώτη ευκαιρία!

Κολγιώνης Θεοδόσης Γ’2

Σχολιάστε

Top