Βενετσιάνικο Καρναβάλι!

VeniceMain1_2013_1_24_15_54_30_b1

Το Καρναβάλι της Βενετίας  είναι ετήσιο φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στη Βενετίας της Ιταλίας. Το καρναβάλι τελειώνει με την έναρξη της χριστιανικής Σαρακοστής, σαράντα ημέρες πριν από το Πάσχα: την «Ευλογημένη Τρίτη» , την ημέρα πριν από την Καθαρά Τετάρτη. Το φεστιβάλ είναι παγκοσμίως φημισμένο για τις περίτεχνες μάσκες του.

Είναι το πιο διάσημο Καρναβάλι της Ευρώπης. Σε ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από ταινία, ανάμεσα στα κανάλια και τα κτίρια του 18ου αιώνα, οι πιο κομψοί καρναβαλιστές γιορτάζουν και χορεύουν ασταμάτητα.

Στην πραγματικότητα , μερικοί ιστορικοί πιστεύουν ότι το Καρναβάλι της Βενετίας είναι εμπνευσμένο από τη νίκη της «Serenissima Repubblica» κατά του Πατριάρχη της Aquileia, Ulrico κατά το έτος 1162. Στην τιμή αυτής τη νίκης, οι άνθρωποι άρχισαν να γιορτάζουν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Ένα φεστιβάλ με πλούσια χρώματα , γοητευτικά κοστούμια με πολύτιμους λίθους και φανταστικών μεταμφιέσεων. Το καρναβάλι της Βενετίας είναι παγκοσμίως γνωστό για πολλούς λόγους . Είναι ένα διαχρονικό φεστιβάλ που γιορτάζει τη δύναμη της φαντασίας μέσα από αιθέρια μυστήρια, απόκρυφα παραμύθια και καταπληκτική τέχνη.Κάθε μάσκα συμβολίζει την ισορροπία μεταξύ της ένωσης του χώρου και του χρόνου, έχοντας έτσι απήχηση σε όλη την ιστορία.

venice_mask_644173884karnavali_benetias2012-595-1_184270_WM2I34

Αναπόσπαστο κομμάτι  του Βενετσιάτικου καρναβαλιού αποτελούν οι περίτεχνες  μάσκες που φτιάχνονται συνήθως από δέρμα, πορσελάνη ή  την πρωτότυπη τεχνική του γυαλιού. Οι αρχικές μάσκες ήταν μάλλον απλές στον σχεδιασμό, τη διακόσμηση, και συχνά είχαν μια συμβολική και πρακτική λειτουργία. Σήμερα, οι big-Venice_Carnival_2009___16_by_flemmens.jpgπερισσότερες από αυτές κατασκευάζονται από γύψο και φύλλα χρυσού και είναι όλες ζωγραφισμένες στο χέρι χρησιμοποιώντας φυσικά φτερά και πολύτιμους λίθους για να διακοσμηθούν.

Το καρναβάλι της Βενετίας φέτος αρχίζει επισήμως στις 23 Ιανουαρίου και λήγει στις 9 Φεβρουαρίου. Η Festa veneziana είναι η εναρκτήρια εκδήλωση του βενετσιάνικου  καρναβαλιού και επαναλαμβάνεται την 1η Φεβρουαρίου αλλά αυτή τη φορά εντός των καναλιών.

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου γίνεται το Angelo of Carnival όπου τοπικές φατρίες παρευλάνουν με τις στολές και τα οικόσημά τους.

Αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι χοροί που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού. Ο πρώτος είναι ο Il Ballo del Doge ® ένα event γεμάτο φαντασία σε ένα παλάτι του 18ου αιώνα. Ειδικά φέτος υπάρχει και πιο kinky εκδοχή εμπνευσμένη από τις 50 αποχρώσεις του Γκρι. Το 2016 Fifty Shades of Casanova Grand Ball θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου. Τι να περιμένετε; Ε βάσει του τίτλου πολλά και kinky. Εξάλλου βοηθάει και το περιβάλλον.

Ραφαηλία Καμήλα Γ΄1

Σχολιάστε

Top