Πάσχα χωρίς αρνί γίνετε?{για χορτοφάγους και μη!}

-Καλωσορίσατε ,χριστός ανέστη!Ελάτε έτοιμο το αρνάκι, μόλις βγήκε από την σούβλα!! -μμμμμμ…ξέρετε ,είμαι χορτοφάγος.. -ουψψψψψ… Για να μην  περάσει νηστικές γιορτές ο  vegeterian φίλος σας ενώ εσείς τρώτε το πεντανόστιμο αρνάκι, να μερικές συνταγές για vegeterian  και μη! Ντοματοκεφτέδες 291212201543_3147 Υλικά: 200 γρ ρύζι 3 ώριμες κόκκινες τομάτες 1 μέτριο κρεμμύδι 200 περίπου γρ τριμμένη φρυγανιά αλάτι, πιπέρι, κύμινο λάδι για τηγάνισμα Εκτέλεση 1. Βράζουμε το ρύζι μας καλά, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην κατσαρόλα να κρυώσει. 2. Τρίβουμε την τομάτα και το κρεμμύδι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. 3. Στις ήδη τριμμένες τομάτες και κρεμμύδια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ένα τικ κύμινο και ανακατεύουμε. 4. Προσθέτουμε στο μείγμα μας το βρασμένο ρύζι και στη συνέχεια την τριμμένη φρυγανιά ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. 5. Όσο ανακατεύουμε, το μείγμα μας μετατρέπεται σε μαλακή ζύμη την οποία έπειτα πλάθουμε σε κεφτεδάκια τα οποία τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Κοκκινιστό Κεμπάπ Σόγιας με Κινόα 291212202443_3716 Υλικά: 500 γρ. κεμπάπ σόγιας 2 κρεμμύδια ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο 1 καρότο ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά (ντοματοπιπεριά, Φλωρίνης σε ροδέλες) 1 πράσσινη πιπεριά [κέρατο, σε ροδέλες (προαιρετικά) 500 γρ. κόκκινη σάλτσα 2 ξυλάκια κανέλα 5 μπαχάρια 2 ξυλάκια γαρύφαλλο (μπορούν να μπουν έως 5, είναι θέμα γεύσεων) 1-2 πρέζες φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 2 πρέζες κόκκινο πιπέρι 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 2 κουτ. του γλυκού αλάτι Για την Κινόα: 2 κούπες κινόα αλάτι βιολογικός κύβος λαχανικών (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν σε λίγο ελαιόλαδο (ή ρίχνουμε και λίγο νερό για να μαλακώσουν και όχι να τσιγαριστούν). Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κόκκινη σάλτσα, νερό και το κεμπάπ. Ρίχνουμε επίσης τα μπαχαρικά μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε για 50 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Εικοσι λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος μαγειρέματος προσθέτουμε τα καρότα και δέκα λεπτά πριν, την πιπεριά. Σημείωση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προσέχουμε να μην σωθεί το νερό μας προσθέτοντας κι άλλο, όταν δούμε ότι χρειάζεται. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 κούπες κινόα μαζί με 6 ποτήρια νερό, λίγο αλάτι και τον βιολογικό κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να πιει το ζουμάκι της (περίπου 15-20 λεπτά). Τέλος, σερβίρουμε σε ένα πιάτιο την κινόα μαζί με το κεμπάπ σόγιας.

Ταχινόσουπα με κουσκούς και σουσάμι καβουρδισμένο

Υλικά

  • 1 νεροπότηρο κουσκουσάκι
  • 1 νεροπότηρο ταχίνι
  • 6 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 4 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και βράζετε το κουσκουσάκι για 15 λεπτά περίπου. Μόλις μαγειρευτεί και φουσκώσει αδειάζετε μέσα το ταχίνι και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά επιπλέον. Προσθέτετε αλάτι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε ξανά και διατηρείτε τη σούπα ζεστή. Σε ένα σαγανάκι ρίχνετε το σουσάμι και το καβουρδίζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Όταν είστε έτοιμοι, μοιράζετε την ταχινόσουπα στα πιάτα και πασπαλίζετε από πάνω με καβουρδισμένο σουσάμι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΚΑΛΗ  ΟΡΕΞΗ………
από την ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΥΔΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Σχολιάστε

Top