ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ;

3

 

2Ανακύκλωση είναι η διαδικασία διαχωρισμού, συλλογής και στην συνέχεια ανακατασκευής, αλλά και μετατροπής, μεταχειρισμένων υλικών η απόβλητων σε προϊόντα, για να ξαναέρθουν στα χέρια των καταναλωτών. Όσα πράγματα βρίσκονται γύρω μας μπορούν όλα να ανακυκλωθούν! Ρούχα, πλαστικά, φιάλες, ηλεκτρικές συσκευές, χαλασμένα τρόφιμα, αποφάγια, αυτοκίνητα, ακόμα και τα ξυραφάκια που ξυριζόμαστε!  Με λίγα λόγια η χώρα μας έχει τεράστιο πλούτο, αμύθητης αξίας, αλλά πολύ απλά, δεν τον εκμεταλλεύεται! Αυτό γιατί εμείς οι Έλληνες δεν συμμετέχουμε όπως θα έπρεπε στην ανακύκλωση.

 

Στάδια ανακύκλωσης

Ας δούμε τώρα από ποια στάδια αποτελείται η διαδικασία της ανακύκλωσης. Αποτελείται λοιπόν από τρία στάδια:

1)  διαλογή –  διαχωρισμόανακύκλωση1 (1)
2) κατασκευή – αποκομιδή
3)  διάθεση στο εμπόριο και τους καταναλωτές. 

Στο πρώτο στάδιο τα υλικά χωρίζονται σε κατηγορίες.
Πλαστικά, χαρτί, γυαλί, απόβλητα.  Αφού χωριστούν σε κατηγορίες, γίνεται η επεξεργασία τους. Έπειτα μετατρέπονται σε διάφορα προϊόντα, και αυτό ήταν! Σαν καινούρια!
Οφέλη ανακύκλωσης

Τα οφέλη της ανακύκλωσης είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψιν.

  • Καταρχήν η ανακύκλωση χαρτιού βοηθάει τον πλανήτη ώστε να καταφέρει να «ανασυγκροτήσει» τα δάση του. Δηλαδή ελαττώνεται ο αριθμός των δέντρων που κόβονται.
  • Επίσης επεξεργάζοντας ανακυκλώσιμα υλικά χρειαζόμαστε πολύ λιγότερη ενέργεια από ότι θα χρειαζόταν να δημιουργηθεί ένα φύλλο χαρτί, από δέντρο.
  • Ένα άλλο θετικό είναι ότι υπάρχει αποσυμφόρηση των χωματερών. Οι χωματερές όλο και μεγαλώνουν και όλο δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τις ανάγκες μας.
  • Ακόμα μπορείτε να κερδίσετε και μερικά χρήματα, προτιμώντας ανακυκλωμένα προϊόντα.
  • Τέλος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε εσάς και τον κήπο σας, είναι ότι περισσεύει από φαγητό, φλούδια από φρούτα και λαχανικά, μπορείτε απλά να σκάψετε μερικές τρυπούλες στο έδαφος, δίπλα από τα φυτά σας και να τα θάψετε εκεί.  Το αποτέλεσμα θα είναι το τέλειο λίπασμα!

Καθώς ο πληθυσμός του πλανήτη αυξάνεται η ανακύκλωση γίνεται όλο και πιο σημαντική. 

πηγή: webcool

Ανακυκλώστε = Σώστε!!!

ανακύκλωση 34

Σχολιάστε

Top