Η σημασία του πρωινού

Η σημασία του πρωινού

Η σημασία του πρωινού

Παρόλο που η αξία του πρωινού είναι αδιαμφισβήτητη και επισημαίνεται συνεχώς από τους  ειδικούς τα δεδομένα επιστημονικών μελετών καταδεικνύουν πως ολοένα και περισσότερα παιδιά παραλείπουν το πρωινό η καταναλώνουν μόνο ένα ποτήρι γάλα.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό το πρωινό;

Τα παιδιά που δεν καταναλώνουν πρωινό τείνουν να καταναλώσουν μεγαλύτερη ποσότητα τροφής κατά την διάρκεια της ημέρας. Το αίσθημα της πείνας γίνεται εντονότερο και πολλά παιδιά καταλήγουν να επιλέξουν κάποιο ανθυγιεινό σνακ από το σχολικό κυλικείο και να καταναλώσουν μεγαλύτερες μερίδες στο μεσημεριανό γεύμα. Αυτό οδηγεί τα παιδιά που δεν καταναλώνουν πρωινό σε αυξημένο σωματικό βάρος και σε κακές διατροφικές συνήθειες σε σχέση με εκείνα που τρώνε πρωινό.

Επιπρόσθετα, καθώς ο οργανισμός μας παραμένει νηστικός από το βράδυ μέχρι το πρωί, τα επίπεδα της γλυκόζης που είναι η κύρια πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλο είναι μειωμένα και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η κατανάλωση πρωινού. Φαίνεται ότι τα παιδιά που παραλείπουν το πρωινό έχουνε χαμηλότερη απόδοση στο σχολείο και μειωμένη συγκέντρωση.

Είναι λοιπόν απαραίτητο, ακόμα και αν δεν έχετε πολύ διαθέσιμο χρόνο ,να αφιερώνετε 10 λεπτά από τον χρόνο σας για το πρωινό.

Ας δούμε κάποιες υγιεινές επιλογές πρωινού:

 1 φλιτζάνι γάλα με δημητριακά πρωινού χωρίς ζάχαρη και ένα φρούτο

1 φλιτζάνι γάλα και 2 φρυγανιές

1 φέτα ψωμί του τοστ με μέλι ή μαρμελάδα

1 πιάτο τραχανά με τυρί

1 κουλούρι σουσαμένιο με μια φέτα κασέρι και ένα ποτήρι χυμό

Και πολλά πολλά άλλα!

Βάλτε τη φαντασία σας και καλή σας όρεξη……

Βαφειάδου Άννα

Σχολιάστε

Top