Κομπόστα μήλο – αχλάδι

Κομπόστα μήλο- αχλάδι

ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

Συστατικά

1/4φλ.σταφίδες ξανθές ,2κ.σ.βούτυρο,Χυμό ½ λεμονιού, Ξύσμα ενός λεμονιού, 1/3φλ.ζάχαρη, 1βανίλια, 6μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια, 2αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια, Μια πρέζα αλάτι, 1κ.γλ.κανέλα, Μια πρέζα πιπέρι καγιέν, Μια πρέζα ginger σκόνη, Μια πρέζα μοσχοκάρυδο, 1κ.σ.κονιάκ

Οδηγίες

Βήμα1

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μήλα και τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Ρίχνουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως την κομπόστα σκέτη ή πάνω σε γιαούρτι.κομόστα μηλ αχλ

Μπακόλα Φ. Τσιαβδαρίδου Κ. Γκουτσιβελάκη Σ.

Σχολιάστε

Top