ΦΑΛΑΚΡΟ ΔΡΑΜΑΣ

falakro

Το Φαλακρό (παλαιότερα Μποζ Νταγ, τούρκ. γκρι βουνό) είναι βουνό του νομού Δράμας με υψόμετρο 2.232 μέτρα. Είναι το ψηλότερο βουνό της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνδέεται στα δυτικά με τον Όρβηλο, ενώ στα ανατολικά καταλήγει στην κοιλάδα του Νέστου, που το διαχωρίζει από τη Δυτική Ροδόπη.

Στο Φαλακρό λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο λίγο πιο πάνω από τον οικισμό του Βώλακα.

 

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού
Ιδρύθηκε το 1980 με πρωτοβουλίες του Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας, με στόχο να   καλύψει τις βασικές ανάγκες αναψυχής και άθλησης της γύρω περιοχής. Ωστόσο,   με το πέρασμα των χρόνων, το Χιονοδρομικό Κέντρο απέκτησε τη δική του   δυναμική και ένα φανατικό κοινό που το ανέδειξε σε ένα από τα πιο σημαντικά   χιονοδρομικά κέντρα της χώρας και βασικό τουριστικό πόλο της Περιφέρειας   Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης.
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργούν
Τρείς συρόμενοι αναβατήρες, μία τετραθέσια εναέρια   αποσυμπλεκόμενη καρέκλα, μία εναέρια διθέσια και τρία baby lift, που   εξυπηρετούν τις 21 πίστες του χιονοδρομικού κέντρου. Μία πίστα snowmobile.   Τρία σαλέ, δύο στη βάση του χιονοδρομικού και ένα στον τερματισμό της τετραθέσιας   καρέκλας, με πανοραμική θέα σε υψόμετρο 2110μ.
Σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα
του Φαλακρού αποτελεί η μακρά περίοδος χιονοκάλυψης που   οφείλεται τόσο στη γεωγραφική του θέση όσο και στο μεγάλο υψόμετρο,   καθώς  η βάση του χιονοδρομικού είναι στα 1720μ και οι πίστες βρίσκονται   σε υψόμετρο που φτάνει και τα 2232μ.

 Βραζάλης Δημήτρης

Σχολιάστε

Top