ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

κουραμπιεδες

ΥΛΙΚΑ

 

  • 1,5 κίλο (12 φλιτζ.τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

  • 10 γρ.(1/2 φακελάκι ) μπέικιν πάουντερ

 

  • 100γρ.(1,2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη

 

  • 500γρ. ( 2 ½ φλιτζ. τσαγιού ) φρέσκο βούτυρο

 

  • 500γρ. ( 3 φλιτζ. τσαγιού ) αμύγδαλα καθαρισμένα

 

  • 2 αυγά (μόνο τους κρόκους)

 

  • ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο και κανέλα

 

  • 1 φάκελος άχνης

 

  • 2 βανίλιες

 

  • Λίγο κονιάκ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το βούτυρο, προσθέτετε τα αμύγδαλα, όλα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το Αλεύρι με το Μπέικιν Πάουντερ (κοσκινισμένα). Ζυμώνετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Πλάθετε τους κουραμπιέδες και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Πασπαλίζετε με τη Ζάχαρη Άχνη όταν είναι χλιαροί.

 Τερζή Αλεξάνδρα

 

 

Σχολιάστε

Top