Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

asyrmatos-1940

 

6a00d8341bf6c453ef01157254595b970b images (3)

Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η γιορτή  της 28ης Οκτωβρίου.  Πριν την έναρξη της γιορτής αναγνώστηκε το πρακτικό του συλλόγου των καθηγητών και ορίστηκαν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες του σχολείου. Η διευθύντρια παρέδωσε τη σημαία στη σημαιοφόρο με μεγάλη συγκίνηση. Αμέσως μετά ακολούθησε η απονομή  βραβείων και αριστείων στους μαθητές που κατά την περσινή σχολική χρονιά είχαν υψηλές βαθμολογίες.
Ακολούθησε η γιορτή που περιελάμβανε το χρονικό και ποιήματα. Παράλληλα παρακολουθούσαμε βίντεο και ηχητικά αποσπάσματα σχετικά με τη γιορτή . Στη συνέχεια οι συμμαθητές μας ,  Σταύρος και  Χαράλαμπος  από την Γ’ Γυμνασίου και  Γιάννης , Πάρης  και Βαλάντης από την Α΄Γυμνασίου  μας διασκέδασαν με ένα ρεαλιστικό και σατιρικό θεατρικό με τίτλο »Οι Πιτσιρίκοι» . Τη γιορτή πλαισίωσαν με υπέροχες ερμηνείες η χορωδία του σχολείου μας χαρίζοντάς μας όμορφες στιγμές , αλλά μεταφέροντάς μας και το κλίμα της εποχής εκείνης.

Φυσικά η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο που όλοι μαζί , χορωδία , μαθητές και καθηγητές τραγουδήσαμε τιμώντας έτσι τους ήρωες του 1940.

Μάρθα Παρασχάκη, Θάνος  Μανούσης , Αλέξανδρος Γιοφτσίδης, Σοφία Δουργουνάκη

Σχολιάστε

Top