ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ

προσφορα

Μία από τις πιο βαθιές έννοιες των Χριστουγέννων αποτελεί εκείνη της προσφοράς. Η ανιδιοτελής προσφορά αγάπης, φροντίδας και η παροχή υλικών και συναισθηματικών αγαθών προς τον συνάνθρωπο είναι μια έννοια, την οποία συχνά οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπουν να ακολουθούμε. Μέσα όμως από την προσφορά, μπορούμε να βελτιώσουμε πτυχές της προσωπικότητάς μας. Σε αυτά τα πλαίσια έγκειται και η έννοια της φιλανθρωπίας, μέσω της προσφοράς μας σε λιγότερους τυχερούς συνανθρώπους μας.

Στο άρθρο αυτό παραθέτουμε μερικές απο τις φιλανθρωπικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη περιοχή του Δήμου μας. Οποιαδήποτε προσφορά μας θα ήταν πολύτιμη.

«Και εμείς οι ίδιοι αισθανόμαστε πως αυτό που κάνουμε είναι σταγόνα στον ωκεανό. Αλλά ο ωκεανός θα ήταν μικρότερος αν έλειπε αυτή η σταγόνα.» Μητέρα Τερέζα, 1910-1997, Καθολική καλόγρια, φιλάνθρωπος

 

1. Από τον Ιανουάριο του 2013 λειτουργεί η Δομή Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη , με δυναμικότητα 22 κλινών για ασυνόδευτους ανήλικους άρρεν  έως 12 ετών, θήλυ έως 18 ετών και μονογονεϊκές οικογένειες (μητέρα με παιδιά). Βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο Αλεξανδρούπολης- Μάκρης και  στόχος είναι η διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ασυνόδευτων ανηλίκων παιδιών,  η ασφαλής διαβίωση και η κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση  στην κοινότητα.

 

2ο χλμ Αλεξανδρούπολης – Μάκρης, Τ.Κ. 68100
Τηλ.: 2551 550002
Τηλ.- Φαξ: 2551 038947, 2551 038952
email: arsisalex@gmail.com

 

2. Το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) είναι μη κυβερνητική oργάνωση που ιδρύθηκε το 1977 με σκοπό τη στήριξη ατόμων που απειλούνται ή διαβιούν κάτω από συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών για την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη ανέργων και ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, την ανάπτυξη υποβαθμισμένων περιοχών, την επιστημονική έρευνα και την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Οι πληθυσμιακές ομάδες με τις οποίες ασχολείται, κυρίως, το ΚΜΟΠ είναι οι ακόλουθες:

  • Τα άτομα που υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές
  • Οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικογενειακά, κοινωνικά και επαγγελ¬ματικά.
  • Τα παιδιά σχολικής ηλικίας που έχουν δυσκολίες προσαρμογής στο σχολικό τους περιβάλλον.
  • Οι μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Οι μακροχρόνια άνεργοι και εκείνοι που έχουν χαμηλά επαγγελματικά προσόντα.
  • Οι μετανάστες, οι παλιννοστούντες και οι πρόσφυγες.

Το ΚΜΟΠ διαθέτει μόνιμες δομές στην Αθήνα, στον Πειραιά, στο Πέραμα, στη Θεσσαλονίκη, στο Καπανδρίτι, στο Ξυλόκαστρο, στη Ξανθη, στη Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη.

 http://www.kmop.gr/

Βισβίζη Δόμνας 40 Αλεξανδρούπολη, Τ.Κ. 68100
Δήμος Αλεξανδρούπολης, Νομός Έβρου

Τηλ.: 2551023371

 

3. Το Παιδικό Χωριό Θράκης είναι το τρίτο που δημιουργήθηκε στην χώρα μας σε έκταση 15 στρεμμάτων που μας παραχώρησε το 2002 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και η Νομαρχία Έβρου στο Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης.

Στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης συνδυάζεται, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα μακρόχρονης φιλοξενίας παιδιών με τη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προληπτικού χαρακτήρα σε οικογένειες της ευρύτερης περιοχής.

Το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης αποτελείται :

  • Από έξι σπίτια οικογενειών SOS, για μακρόχρονη      προστασία και φροντίδα τουλάχιστον 50 παιδιών που στερούνται την φυσική      τους οικογένεια, με αντίστοιχους κοινόχρηστους χώρους και γραφεία.
  • Από ένα Συμβουλευτικό Κέντρο, το οποίο προσφέρει      δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, λογοθεραπευτικής και μαθησιακής ενίσχυσης σε      παιδιά και οικογένειες της ευρύτερης περιοχής.
  • Από ένα Κέντρο Ημέρας για παιδιά με ειδικές      ανάγκες (ηλικίας 12-25 ετών), στο οποίο λειτουργούν εργαστήρια      επαγγελματικής αποκατάστασης και εκμάθησης τεχνών.

 

Αρίστηνο, Αλεξανδρούπολη, 68100, ΕΒΡΟΥ

  2551051890
 

 

4. Το κέντρο παροχής κοινωνικών υπηρεσιών (ΚΕΠΑΚΥ) του δήμου Αλεξανδρούπολης δημιούργησε κοινωνικά προγράμματα για να έχει ο δήμος περισσότερους «χαμογελαστούς ανθρώπους». Σήμερα στο κέντρο λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο μαγειρείο όπου παρασκευάζονται και συσκευάζονται καθημερινά συσσίτια, τα οποία διανέμονται με τα αυτοκίνητα του δήμου σε άτομα ή οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης. Παράλληλα παρέχεται συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη όπως:

  • Δυσκολίες στις σχέσεις γονέων παιδιών
  • Συναισθηματικές δυσκολίες
  • Προβλήματα επικοινωνίας και συμπεριφοράς
  • Δυσκολίες στις σχέσεις των δύο φύλλων
  • Προβλήματα τρίτης ηλικίας
  • Δυσλειτουργία οικογένειας
  • Τραυματικά συμβάντα ζωής

H Κοινωνική υπηρεσία στηρίζει άπορες οικογένειες του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενισχύοντάς τις με τρόφιμα, ρουχισμό και παιχνίδια. Ακόμη χορηγούνται οικονομικές ενισχύσεις σε άτομα ή οικογένειες με έκτακτες ανάγκες και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Τις γιορτινές μέρες (Πάσχα και Χριστούγεννα) παρέχονται σε μοναχικά και ανήμπορα άτομα γεύματα και δέματα αγάπης.

Η διαπίστωση γίνεται μετά από κοινωνική έρευνα συνέντευξη και κατ” οίκον επίσκεψη των κοινωνικών λειτουργών.

Εδρεύει επί της οδού Γ. Καρτάλη 2
Αλεξανδρούπολη
τηλ. 2551026298 – 2551027258

 

5. Ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου «Ο Αγιος Βασίλειος», ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2004 από γονείς και φίλους αυτιστικών παιδιών, με σκοπό να εργαστεί για τη διασφάλιση των ισότιμων δικαιωμάτων τους στη ζωή και παράλληλα να συνδράμει το οικογενειακό τους περιβάλλον στο δύσκολο έργο τους.

Ο Σύλλογος είναι Σωματείο μη Κερδοσκοπικό και ανήκει στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Τα έσοδα του προέρχονται από:

  • Τις τακτικές ετήσιες      συνδρομές των μελών.
  • Τις έκτακτες συνδρομές των      μελών.
  • Δωρεές.
  • Κληρονομίες και κληροδοσίες.
  • Από διάφορες εκδηλώσεις

Το Κέντρο Ημέρας αυτιστικών στο Δωρικό της Αλεξ/πολης συνεχίζει για 3 χρόνο την επιτυχή του πορεία. Σήμερα έφτασε στο σημείο να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 47 επωφελούμενους. Καθημερινά απο τις 09.00πμ εως τις 17.00 16 εκπαιδευμένα άτομα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στα παιδιά με αυτισμό. Οι παροχές στο Κέντρο ειναι δωρεάν.

Βασικός και άμεσος στόχος του Συλλόγου ηταν η ίδρυση πρότυπου Κέντρου Ημέρας για ενήλικες με αυτισμό και Ξενώνα για άτομα με αυτισμό και η ιδρυση ενος ξενωνα οπου θα μένουν τα αυτιστικα ατομα ( ορφανά από τους δύο η ένα γονέα.) Ύψιστος στόχος η διασφάλιση των μέσων για μια προστατευμένη και αξιοπρεπή ζωή, καθ” όλη τη διάρκεια της ζωής τους και κυρίως, όταν δε θα έχουν τη φροντίδα των γονέων τους.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε καθημερινά 9-5

Τηλ. 6933 297860 – 25510 80474 & Φαξ: 25510 – 80474 & 25757

Τ. Θ. 620 Δωρικο Αλεξ/πόλης 68100

Τ. Θ. 146 Αλεξ/πόλη 68100
e-mail: l.mayrid@gmail.com

6. Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων συνεχίΖΩ

Διεύθυνση:
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 17, Παλαιά Δημαρχία, 681 00, Αλεξανδρούπολη, Έβρου, Ελλάδα

τηλέφωνο:697 3778503

fax:
25513 52780

email:
syll.synexizo@gmail.com

 

7. Κεντρικός Σύλλογος Πολυτεκνων Γονέων Ν. Εβρου «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΤΗΣ»

Δήμητρος 19, Αλεξανδρούπολη

τηλ. επικοινωνίας: 2551034831

8. Σύλλογος Αρχηγών Μονογονεϊκών Οικογενειών Ν. “Εβρου «Στήριξη»

Στην Αλεξανδρούπολη δραστηριοποιείται σωματείο από γυναίκες και άνδρες αρχηγούς Μονογονεϊκών οικογενειών. Στην Ελληνική κοινωνία, σε αντίθεση με την Ενωμένη Ευρώπη, η μονογονεϊκή οικογένεια αντιμετωπίζεται με προκατάληψη, κυρίως όταν αρχηγός της συμβαίνει να είναι γυναίκα. Γιατί το ενδιαφέρον εστιάζεται στον τρόπο με τον οποίο προήλθε η μονογονεϊκότητα (χήρα, διαζευγμένη, ανύπανδρη μητέρα) και όχι στο γεγονός ότι άμεσος αποδέκτης των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων αυτής της οικογένειας είναι τα παιδιά μας, οι αυριανοί Έλληνες πολίτες.

Η ανεπαρκέστατη κρατική μέριμνα για τις οικογένειες αυτές οδήγησε στην δημιουργία του Συλλόγου.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Κέντρο Στήριξης Μονογονεϊκών Οικογενειών Ν. Έβρου
Δήμητρας 19
68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
τηλ. 25510-84212

9. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης

Διεύθυνση: Ειρήνης 41
Τ.Κ.: 68100, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Τηλέφωνο: 25510-32549
Fax: 25510-32549
Email: dep-alexandroupoli@redcross.gr
Ιστοσελίδα: ees-alexpolis.blogspot.gr

 

Κεσεσίδης Θανάσης

Σχολιάστε

Top