ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

ΤΑΡΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • Για την ταραμοσαλάτα
  • 150 γρ. λευκός ταραμάς
  • 75 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 95 γρ. κρεμμύδι σοφρίτο
  • 500 γρ. ηλιέλαιο
  • 65 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. νερό, κρύο
  • 20 γρ. λεμόνι, χυμός

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την ταραμοσαλάτα

Σε μια κανάτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.

Σε ένα μπλέντερ ή πολυμηχάνημα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό και τα αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Συνεχίζουμε να αλέθουμε και προσθέτουμε στο μείγμα τα δύο είδη του λαδιού πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα-σταγόνα, και όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει, σε συνεχή ροή.

Διορθώνουμε τη υφή του ταραμά με το κρύο νερό, αν χρειάζεται, και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Σχολιάστε

Top