ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

0,,18236076_303,00

Το καρναβάλι έχει μεγάλη παράδοση και στη Γερμανία, κυρίως στη Β. Ρηνανία-Βεστφαλία με πρωτεύουσα βεβαίως την «Κολωνία»! Από την Τσικνοπέμπτη μέχρι την Καθαρά Δευτέρα μικροί και μεγάλοι βγαίνουν στους δρόμους.

  • Κολωνία, η «καρδιά» του καρναβαλιού

Αυτές τις μέρες πρωτεύουσα του γερμανικού καρναβαλιού είναι κατά παράδοση η Κολωνία. Από την Τσικνοπέμπτη μέχρι την Καθαρά Δευτέρα μικροί και μεγάλοι βγαίνουν στους δρόμους, χορεύουν, τραγουδούν, γλεντούν. Τα ευφάνταστα κοστούμια αλλά και η άφθονη, τοπική μπύρα είναι οι πρωταγωνιστές αυτών των ημερών

  • Τοπικές παραδόσεις στο Μάιντς

Το καρναβάλι γιορτάζεται σε κάθε πόλη της -δυτικής κυρίως- Γερμανίας διαφορετικά. Στο Μάιντς είθισται οι καρναβαλιστές να φορούν τεράστιες, αστείες μάσκες φτιαγμένες από χαρτί. Το καρναβάλι του Μάιντς έχει παράδοση πάνω από 80 χρόνων, ενώ η κορύφωση των εορτασμών έρχεται την Καθαρά Δευτέρα με τις μεγάλες παρελάσεις, όπως και στην Κολωνία.

  • Δοξασίες και μυστικισμός

Το τρίτο μεγαλύτερο καρναβάλι μετά της Κολωνίας και του Μάιντς γίνεται κάθε χρόνο στο Ντίσελντορφ. Η έναρξη του καρναβαλιού σηματοδοτείται από την γέννηση του τοπικού ήρωα «Hoppediz» στις 11 Νοεμβρίου και κορυφώνεται με την καύση του αυτές τις μέρες. Μια συμβολική αναπαράσταση της ζωής και του θανάτου.

  • Πολύχρωμο καρναβάλι στην Κωνσταντία

Η μικρή πόλη της Κωνσταντίας στις όχθες της ομώνυμης λίμνης είναι κατά κανόνα μια ήσυχη πόλη. Εκτός από τις ημέρες του καρναβαλιού. Τότε μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι. Χαρακτηριστικές είναι οι πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές που μοιάζουν με κλόουν, αλλά στην πραγματικότητα συμβολίζουν τον άγριο άνθρωπο των βουνών.

  • Η ήσυχη βόρεια Γερμανία γιορτάζει

Η βόρεια Γερμανία δεν έχει μεγάλη παράδοση στο καρναβάλι, ωστόσο κάποιες μικρές πόλεις το γιορτάζουν δεόντως. Όπως το μικρό Μπραουνσβάιγκ. Κάθε Καθαρά Δευτέρα πάνω από 80 θεματικά άρματα παρευλαύνουν στους δρόμους της πόλης. Τα βλέμματα κλέβει κάθε χρόνο ο χάρτινος ελέφαντας, μια ιστορική αναφορά στο πρώτο καρναβάλι της πόλης, που έλαβε χώρα πριν από 700 χρόνια.

 

Σχολιάστε

Top