ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 συκωταριάI-mageiritsa-tis-giagias
  • 2-3 ματσακια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • λίγο φρέσκο βούτυρο
  • 6 κ. σούπας ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • 1/2 ματσάκι άνιθο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 1/2 λεμόνι

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Χαράζουμε την καρδιά να φύγει το αίμα. Ξεπλένουμε καλά τη συκωταριά και ζεματίζουμε για 20 λεπτά ξαφρίζοντας το νερό.
  2. Ξεχωρίζουμε 6 ποτήρια σουρωμένο ζουμί. Όταν κρυώσει η συκωταριά κόβουμε σε ψιλά κομματάκια αφαιρώντας τα πνευμόνια και τα εντεράκια (προαιρετικά).
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο φρέσκο βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τα συκωτάκια και το ζουμί, το ρύζι και τα ψιλοκομμένα χορταρικά, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  4. Όταν είναι έτοιμο χτυπάμε το αυγό και το λεμόνι, προσθέτουμε σιγά σιγά ζουμί από την κατσαρόλα για να γίνει το αυγολέμονο. Το ρίχνουμε μέσα και αφήνουμε τη μαγειρίτσα να πάρει μια βράση ακόμα για 1-2 λεπτά.

Καλή όρεξη και Καλή Ανάσταση!

Γιαλαντζή Παναγιώτα

Σχολιάστε

Top