Παραδοσιακή Βασιλόπιτα!!!
Υλικά συνταγής: 250 γραμμ. μαργαρίνη 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 6 αυγά 1 φλ. τσαγιού γάλα 1/2 κιλό Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
Μελομακάρονα!!!
Υλικά συνταγής 240γρ. σπορέλαιο 240 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. κονιάκ 160 γρ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι 1 κ.γ. σόδα μαγειρική 200 γρ. ζάχαρη 1 κ.γ. γαρύφαλλο 2 κ.γ. κανέλα
Κουραμπιέδες!!!
Υλικά συνταγής 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη 400 γραμμ. βούτυρο γάλακτος 100 γραμμ. φυτίνη 2 κρόκοι 1 αυγό 2 βανίλιες 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ 1 κοφτό
Χριστουγεννιάτικο ρολό.
ΡΟΛΌ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ Μια πρωτότυπη , εύκολη και οικονομική συνταγή είναι το ρολό σοκολάτας που θα μπορέσετε να το προσαρμόσετε στο
Χριστουγεννιάτικος κορμός με γέμιση φρούτα του δάσους!
Κορμός Χριστουγέννων Εκτέλεση Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Λαδώνουμε ταψί για παντεσπάνι ή το ρηχό
ΣΤΟΛΕΝ
Στη Γερμανία το παραδοσιακό κέικ των Χριστουγέννων λέγεται Στόλεν (christollen) και είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Είναι ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα κέικ γιατί φουσκώνει
ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ
Το ζύμωμα του χριστόψωμου είναι ένα παραδοσιακό Ελληνικό έθιμο και γίνεται την παραμονή των Χριστουγέννων. Το χριστόψωμο μοιράζεται στο γεύμα ανήμερα