Ένα ταξίδι στην ιστορία

https://vimeo.com/92071702

Το ταξίδι σας στην Ελλάδα είναι ένα ταξίδι σε μια ιστορία 5.000 ετών. Σε αυτόν τον τόπο, μύθος και πραγματικότητα γίνονται ένα. Οι 300 του Λεωνίδα δεν είναι η ταινία, η Οδύσσεια δεν είναι το βιβλίο, ο Δίας δεν είναι ένας πλανήτης. Εδώ, όλα αυτά είναι ιστορία, που αντανακλά την εξέλιξη του ανθρώπινου γένους και αναδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής. Μια ιστορία, που θα γίνει και η δική σας Μούσα σε κάθε σας περιήγηση στην ηπειρωτική και νησιώτικη Ελλάδα.

Πολιτισμός

Στην αφετηρία, στέκει ο αρχαίος πολιτισμός: η Ακρόπολη και οι αρχαιολογικοί χώροι γύρω της. Ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Η Αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι Δελφοί, ο «ομφαλός της γης». Το μοναδικό αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Η Βεργίνα και τα μινωικά ανάκτορα της Κνωσού στην Κρήτη. Τα ιερά των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη και στη Λήμνο. Τόποι ευλογημένοι από τη φύση, που σας καλούν να βιώσετε την ενέργειά τους σε ναούς, στάδια, θέατρα, μπροστά από αγάλματα και μνημεία τέχνης.

Παραδόσεις στην Ελλάδα

Οι Έλληνες έχουν μάθει να τιμούν την κληρονομιά τους. Σήμερα, το πολιτιστικό στίγμα των περασμένων εποχών είναι ζωντανό σε διαχρονικές παραδόσεις. Αυτή τη γνήσια Ελλάδα θα βιώσετε και εσείς, συμμετέχοντας στα τοπικά έθιμα: πανηγύρια, διονυσιακές αποκριάτικες παραδόσεις και μυσταγωγική ατμόσφαιρα το Πάσχα.

Τέχνες και Σύγχρονος πολιτισμός

Δεν είναι, όμως, μόνο ο αρχαίος πολιτισμός που θα σας μαγέψει. Ο σύγχρονος πολιτισμός και οι τέχνες δίνουν ραντεβού σε μουσεία, μέγαρα μουσικής, γκαλερί. Στις σύγχρονες μητροπόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στις χιλιάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται όλο τον χρόνο σε ανοιχτά θέατρα, κάστρα και πλατείες σε όλη τη χώρα.

Στην Ελλάδα, ανακαλύψτε την ιστορία του πολιτισμού και φτιάξτε τη δική σας προσωπική ιστορία.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης