Παλαμίδα στο φούρνο

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλη παλαμιδα γύρω στο 1½ -2 κιλά (κομμένη σε χοντρές φέτες)
  • 2 -3 σκ. σκόρδο σε φέτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά (κομμένα σε καρέ ή σε φέτες)
  • 2 ντομάτες (κομμένες σε καρέ ή φέτες)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (χοντροκομμένο)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί βάζουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το μαϊντανό και τα σκόρδα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το ελαιόλαδοΑνακατεύουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 15΄ στους 200 °C στον αέρα, να αρχίσει να βράζει η σάλτσα.

Προσθέτουμε την παλαμίδα και τη βάζουμε μέσα στη σάλτσα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ μέχρι να ψηθεί η παλαμίδα και η σάλτσα να μελώσει και να μείνει σχεδόν με το λάδι της.

 


Μετάβαση στο scratch.mit.edu

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης