Υλικά συνταγής
- 1 μεγάλη παλαμιδα γύρω στο 1½ -2 κιλά (κομμένη σε χοντρές φέτες)
- 2 -3 σκ. σκόρδο σε φέτες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά (κομμένα σε καρέ ή σε φέτες)
- 2 ντομάτες (κομμένες σε καρέ ή φέτες)
- 1 ματσάκι μαϊντανό (χοντροκομμένο)
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί βάζουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το μαϊντανό και τα σκόρδα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 15΄ στους 200 °C στον αέρα, να αρχίσει να βράζει η σάλτσα.
Προσθέτουμε την παλαμίδα και τη βάζουμε μέσα στη σάλτσα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ μέχρι να ψηθεί η παλαμίδα και η σάλτσα να μελώσει και να μείνει σχεδόν με το λάδι της.