Έρχεται το Πάσχα!

Σε λίγες μέρες  ξεκινά η μεγάλη Εβδομάδα, η εβδομάδα των παθών,  που θα μας οδηγήσει στην ημέρα της  Ανάστασης. Μια γιορτή με ισχυρούς συμβολισμούς  και με  μηνύματα πάντα επίκαιρα και διαχρονικά.  Ο φόβος, οι δυσκολίες, ....

λογοτεχνια

Ένα αντιπολεμικό ποίημα από την Ερμιόνη Τ. και τη Μαρία Χ.

Με αφορμή το λογοτεχνικό κείμενο Γιατί; του Γιάννη Μαγκλή  οι μαθήτριες Ερμιόνη Τ. και Μαρία Χ. εμπνεύσθηκαν το παρακάτω ποίημα που δείχνει τη σκληρότητα και τη ματαιότητα του πολέμου.   Ζωντανός νεκρός. Σε μια αιματοβαμμένη ….

20210516_133528-1 Λευκός Πύργος

Ο Λευκός Πύργος από τον Γρηγόρη Τ. και τον Νεκτάριο Τ.

Ο Λευκός Πύργος Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης είναι οχυρωματικό έργο οθωμανικής  κατασκευής του 15ου αιώνα και είναι ότι έχει σωθεί από την κατεδαφισμένη οθωμανική οχύρωση της πόλης. Χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια ως κατάλυμα φρουράς Γενίτσαρων και ως φυλακή θανατοποινιτών. Σήμερα λειτουργεί ….

Η πορεία του Άρη στο μπάσκετ από τον Σταύρο Π.

Η πορεία του Άρη στο μπάσκετ Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Α.Σ. Άρη ιδρύθηκε το 1922, αλλά μόλις το Νοέμβριο του 1925 έδωσε τον πρώτο επίσημο αγώνα της ιστορίας του νικώντας την ΧΑΝΘ. Στέφθηκε πρωταθλητής Θεσσαλονίκης τα 1926, ….

κλαδιά ανθισμένης αμυγδαλιάς – Vincent van Gogh 1890

Άνοιξη! από τη Μαρία Π.

Χαιρετώ τους καλύτερους ηλεκτρονικούς συντάκτες, Τι κάνετε ;  Πώς είστε; Ελπίζω να είστε καλά!!! Το σημερινό άρθρο έχει ως θέμα το συμβολισμό της  Άνοιξης!  Η άνοιξη συμβολίζει την ελπίδα και την αισιοδοξία. Τα συναισθήματα που ….

Τα λαζαράκια

Λαζαράκια: μια πασχαλιάτικη συνταγή από τη Σαββίνα Σ.

Συνταγή για τα Λαζαράκια Το πρώτο Σάββατο πριν την μεγάλη εβδομάδα, γιορτάζουμε την ανάσταση του Λαζάρου. Εκείνο το Σάββατο σε πολλά μέρη της Ελλάδας οι νοικοκυρές φτιάχνουν τα ξακουστά λαζαράκια. Στα λαζαράκια δίνουν το σχήμα ….