Βιβλιοπαρουσιάσεις με θέμα τη Διαφορετικότητα

ΑΠΟ: ΚΑΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ - Απρ• 17•20

Τη φετινή σχολική χρονιά ασχοληθήκαμε με την ανάγνωση και την επεξεργασία δύο παιδικών βιβλίων, τα οποία είχαν ως κεντρικό θέμα τη Διαφορετικότητα. Σας γράφουμε λίγα λόγια για το καθένα.

Τίτλος: Χωρίς παπούτσια

9B1FF3DA3F00ABE35208743483D4932D

Συγγραφέας: Κατερίνα Ανωγιαννάκη

Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Το βιβλίο μάς μιλάει για τη μικρή Σαγιέν, η οποία γεννήθηκε με δύο πολύ μεγάλα και παράξενα δάχτυλα ποδιών. Ο πατέρας της ήταν ένας πολύ διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών και παρόλα αυτά δεν μπορούσε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι παπούτσια για την κόρη του. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό στην ιστορία της Σαγιέν είναι πως ενώ όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν γύρω της ένιωθαν άσχημα για τα δάχτυλά της, η ίδια τα αγαπούσε και ήταν περήφανη γι” αυτά. Αυτό ήταν και το σημαντικό μήνυμα της ιστορίας: ότι πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας και τον εαυτό μας, όπως κι αν είναι.

 

Επάγγελμα τέρας

Screenshot_49

Συγγραφέας: Μαίρη Τσόγκα

Εικονογράφος: Θέντα Μιμηλάκη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

 

Το τέρας συμμετείχε ως ηθοποιός σε διάφορες ταινίες. Πάντα υποδυόταν τον κακό, που τρόμαζε τους άλλους. Ξαφνικά, όμως, έμεινε χωρίς δουλειά. Έπρεπε, λοιπόν, να βρει έναν τρόπο για να ζήσει. Η εμφάνισή του όμως αποτελούσε εμπόδιο. Μπορεί να ήταν ένα καλόκαρδο τέρας, αλλά μόλις τον έβλεπαν οι άλλοι τον φοβόντουσαν. Ώσπου βρήκε μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά… Διάβαζε παραμύθια σε μικρά παιδιά. Τα παιδιά δεν τον έβλεπαν. Τον άκουγαν μόνο και τον αγάπησαν από την πρώτη στιγμή. Μία μέρα όμως τον κάλεσαν σε μια εκδήλωση…εκεί έμαθαν όλοι για την πραγματική του εμφάνιση. Και ποιοι φυσικά τον αποδέχτηκαν; οι μικροί του φίλοι!

 

 

 

Σχολιάστε

Top