Συμμετοχή στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Καστοριάς

ΑΠΟ: ΚΑΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ - Ιουν• 10•17
Συμμετοχή στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Καστοριάς

Οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς συμμετείχαν ως εισηγητές στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Καστοριάς.

Ακολουθεί ένα μικρό δείγμα της εξαιρετικής τους παρουσίασης.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Παρουσιαστής (Κλέιντι): Κυρίες και κύριοι γεια σας , βρισκόμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε τη δημοσιογραφική μας δουλειά. Είμαστε οι μαθητές του τμήματος ένταξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς και φέτος γίναμε και τα χρυσά Μολύβια του Σχολείου αλλά και της πόλης μας.

Τα Χρυσά μολύβια έγιναν και οι μαθητές των τμημάτων ένταξης των σχολείων που συνεργαζόμαστε, του 1ου Δημοτικού της Θάσου, του 22ου Δημοτικού της Καβάλας και του 1ου και 14ου Δημοτικού Εύοσμου Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής τα τεύχη μας είναι τρία. Το πρώτο(δείχνεις το τεύχος) το Δεύτερο(δείχνεις το τεύχος) και το τρίτο (δείχνεις το τεύχος) . Το τέταρτο ετοιμάζεται. Επειδή όμως είμαστε και παιδιά της τεχνολογίας όλα τα τεύχη μας κυκλοφορούν και σε ηλεκτρονικό περιοδικό. Λοιπόν ας τους ακούσουμε.

Τεύχος Α: Εγώ είμαι το πρώτο που δημοσιεύθηκα περίπου στις 7 Δεκεμβρίου. Όταν με πιάσετε στα χέρια σας θα διαβάσετε για τα αξιοθέατα της Καστοριάς, της Θάσου , της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης. Επίσης κουβαλάω ένα μεγάλο αφιέρωμα για την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία. Α ! να μην ξεχάσω και τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Τεύχος Β: Εγώ είμαι το Β” τεύχος. Όταν με ξεφυλλίζετε θα βρείτε να διαβάσετε για όλα τα έθιμα της σαρακοστής. Τα διάσημα Καστοριανά Ραγκουτσάρια. Επίσης, θα βρείτε το παραμύθι που γράψαμε και οι 45 μαθητές μαζί με ήρωα έναν χιονάνθρωπο αλλά και διάφορα παιχνίδια.

Τεύχος Γ” : Εγώ είμαι το Γ” τεύχος όταν με διαβάσετε θα μάθετε πολλά για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και για τους πρόσφυγες. Τέλος, θα μπορείτε να διαβάσετε συνεντεύξεις , έρευνες και παιχνίδια.

Α” και Β” και Γ’: Είμαστε τα τρία τεύχη και περιμένουμε το τέταρτο.

Α” : Εγώ μεταξύ μας είμαι το καλύτερο,
Β” : έτσι νομίζεις…χαχα
Γ’: Για να σας βοηθήσω έχω να πω ότι είμαι το πιο φανταστικό.

Ηλεκτρονικό περιοδικό (Ναταλία): Μη τσακώνεστε μεταξύ σας γιατί εγώ είμαι το καλύτερο. Τα έχω όλα και παίζω και βίντεο. Το βίντεο παρακαλώ…(παίζει το βιντεο)

Α” τεύχος: Ναι αλλά εσύ δεν μπορείς να μοιραστείς…
Β” τεύχος: ούτε και να σε πάρουν σπίτι τους.
Γ” τεύχος: όπως λέει και το τραγούδι, ο νέος είναι ωραίος και ο παλιός είναι αλλιώς.

Σχολιάστε

Top